logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5FL, Radio Delta 6 - Błąd 00857 po podłączeniu modułu Bluetooth z AliExpress

lalusx001 21 Mar 2021 00:56 4785 9
REKLAMA
  • #1 19331369
    lalusx001
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, posiadam Passata B5FL z radiem Delta 6 do którego kupiłem na Ali express moduł bluetooth dokładnie taki Passat B5FL, Radio Delta 6 - Błąd 00857 po podłączeniu modułu Bluetooth z AliExpress który podpina się w miejsce zmieniarki CD i nie mogę go podłączyć. Po podpięciu wtyczki w odpowiednie miejsce i wciśnięciu na radiu przycisku CD radio nie przełącza się w tryb AUX a powinno dodam ze zakodowałem Radio Vagiem dodając obsługę zmieniarki CD i wszystko powinno działać a nie działa. Vag pokazuje błąd 00857 CD Changer Unit (R41) 004 No Signal/Communication czyli ze nie ma komunikacji ze zmieniarką CD. Czy ktoś wie dokładnie jak powinny być podłączone piny w tej 12 pinowej białej kostce od tego Bluetootha co się ją wpina do kostki do radia, może
    chińczyk pomylił piny. Są tam 4 kabelki biały podpięty pod 1 pin żółty pod 2 pin gruby czerwony to chyba zasilanie podpięty pod 4 pin i cienki czerwony pod 7 pin. Próbowałem zamieniać poszczególne piny ale nic nie pomogło radio dalej nie przełącza się na AUX. Mam nadzieję ze w miarę dobrze opisałem mój problem.
  • REKLAMA
  • #2 19334311
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    Daj linka od kogo to kupowałeś.
    Podaj dokładny model radia.

Czarny z przelotką to MASA (-)
    Czerwony z bezpiecznikiem to (+) Ale nie wiem czy 12V czy 5V z wyjścia od radia nie mam schematu bo nie wiem co to za model radia.
    lalusx001 napisał:
    biały podpięty pod 1 pin żółty pod 2 pin

Nie widać tych przewodów one są w czarnej izolacji ? Masz ten kabel mogłeś zdjęcie zrobić fizycznie jak wygląda.
    lalusx001 napisał:
    cienki czerwony pod 7 pin

Na zdjęciu nie ma tego koloru jest czarny .
  • REKLAMA
  • #4 19334773
    gradek83
    Poziom 43  
    Delta 6 ale chodzi mi o oznaczenia kod radia to co na nim jest nalepione naklejka informacyjna. I zdjęcie od tyłu. Sprawdź przy okazji stan bezpiecznika na tym kablu może Chińczyk go nie wsadził albo się przepalił.
  • #5 19334797
    lalusx001
    Poziom 9  
    zdjęcie nalepki z radia
    Passat B5FL, Radio Delta 6 - Błąd 00857 po podłączeniu modułu Bluetooth z AliExpress

Dodano po 1 [minuty]:

Bezpiecznik sprawdzałem siedzi a w bluetooth mruga dioda
  • REKLAMA
  • #6 19334978
    gradek83
    Poziom 43  
    Podeślij zdjęcie całego tyłu radia.

Z tego co widzę ten kabelek wykorzystuje połączenie AUX: 1) L i 7) R U ciebie pod 1 i 7 nie ma AUXa pin 2 To masa pin 4 Zasilanie. Obawiam się że to u ciebie nie zadziała.
    Musiał byś kupić taki kabelek wersja z BT

Albo możesz spróbować wypiąć przewody z gniazda 1 i 7 i wpiąć:
    1 do 8
    7 do 9
    Sprawdzić nie zaszkodzi.

Oznaczenia OPEN czyli nie obsługiwane.

I jak widać do obsługi zmieniarki jest wykorzystywane 8 przewodów. Coś musi Udawać że zmieniarka jest wpięta a to co kupiłeś to tylko bluetooth który wysyła sygnał audio na piny kanału L i P w AUXie
    Załączniki:
    • panasonic-cq-jv1060l-user-manual.pdf (2.45 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 19335250
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 880
    lalusx001 napisał:
    Vag pokazuje błąd 00857 CD Changer Unit (R41) 004 No Signal/Communication czyli ze nie ma komunikacji ze zmieniarką CD.

+
    gradek83 napisał:
    I jak widać do obsługi zmieniarki jest wykorzystywane 8 przewodów. Coś musi Udawać że zmieniarka jest wpięta a to co kupiłeś to tylko bluetooth który wysyła sygnał audio na piny kanału L i P w AUXie
  • #8 19336664
    gradek83
    Poziom 43  
    Ręki nie dam sobie uciąć ale kto wie czy czasem nie podeszła by ci tam taka zmieniarka Yatour VW DELTA 6 Jest tego trochę na alledrogo wystarczy poszukać tak aby był pod VW ze wtykiem 12Pin do tego radyjka.

Lub jeszcze coś innego WEFA itp
  • REKLAMA
  • #10 19337427
    lalusx001
    Poziom 9  
    Zamiana pionów niestety nic nie pomogła trzeba będzie pomyśleć chyba nad tą zmieniarka cyfrową no nic dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada Passata B5FL z radiem Delta 6 i napotkał problem z podłączeniem modułu Bluetooth zakupionego na AliExpress. Po podłączeniu modułu radio nie przełącza się w tryb AUX, a VAG pokazuje błąd 00857, co sugeruje brak komunikacji ze zmieniarką CD. Użytkownik prosi o pomoc w poprawnym podłączeniu pinów w 12-pinowej kostce Bluetooth. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie stanu bezpiecznika, a także podano linki do schematów oraz alternatywnych rozwiązań, takich jak zakup zmieniarki cyfrowej. Użytkownik próbował zamieniać piny, ale to nie przyniosło rezultatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA