logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

139 fmb: Słabe ładowanie 5v w 110 cm, brak świateł - wymiana magneto, iskrownik, regulator

Todziu5 05 Kwi 2021 19:52 2028 3
REKLAMA
  • #1 19362114
    Todziu5
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam mam słabe ładowanie w 110 cm ktore wynosi 5v I brak świateł w styczniu wymieniłem już magneto iskrownik regulator i znowu się pojawił problem . iskrownik nie wygląda na spalonego ale jak odpale go to bardzo dziwne dźwięki dochodzą właśnie od pokrywy magneta I jakby od iskrownika uzwojenia nie wiem już naprawdę co może być . Nie mam sił na tego chinola pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #2 19362421
    obrzy7
    Poziom 18  
    Ocena: 101
    Skoro dochodzą dziwne dźwięki spod pokrywy to sugeruje demontaż pokrywy.
    Nie zdziwię się, jeśli któraś cześć się obluzowała. Sprawdź jeszcze, czy łożysko na wale nie jest uwalone i duży luz na wale nie powoduje ocierania magneta.
    Chinczyki może rewelacyjne nie są, ale przy takich serwisach jak one mają, to nie jakość samego wyrobu jest problemem. :)
  • REKLAMA
  • #3 19363344
    Todziu5
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    A jeszcze pytanie wiesz jaki kolor jest w iskrownika od ładowania itp np od świateł

Dodano po 1 [godziny] 15 [minuty]:

139 fmb: Słabe ładowanie 5v w 110 cm, brak świateł - wymiana magneto, iskrownik, regulator 139 fmb: Słabe ładowanie 5v w 110 cm, brak świateł - wymiana magneto, iskrownik, regulator 139 fmb: Słabe ładowanie 5v w 110 cm, brak świateł - wymiana magneto, iskrownik, regulator
    obrzy7 napisał:
    139 fmb: Słabe ładowanie 5v w 110 cm, brak świateł - wymiana magneto, iskrownik, regulator [img-1] [img-2]

Dodano po 1 [minuty]:

Niby nic z nim.nie jest A co powiesz na regulator napięcia?
  • Pomocny post
    #4 19364071
    obrzy7
    Poziom 18  
    Ocena: 101
    Na początek weź multimetr i przedzwoń uzwojenia czy nie są przerwane lub przebite na masę. Z tego co wiem to w tych quadach jest tak, że światła mają wspólne uzwojenie z ładowaniem, ale świeca bezpośrednio z generatora bez prostownika i regulatora napięcia po drodze. Jeśli uzwojenia dobre i Magneto nigdzie nie ociera o stator to następnym elementem jest regulator napięcia z prostownikiem, ale nawet jeśli jest uwalony, to nie tłumaczy słabych świateł.
    W tym wypadku którym piszesz poszedłbym w kierunku uszkodzonego uzwojenia.
    Schemat instalacji znajdziesz np tu:
    https://www.google.com/search?q=schemat%20ins...AAAAABAM&biw=360&bih=560#imgrc=VEeaF0eLSAzA1M

Co do schematu podpięcia to jest tego pełno w necie.
REKLAMA