logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zastosowac kompliator do zaprogramowania Atmela?

Tomasz321 23 Paź 2005 13:08 1230 4
REKLAMA
  • #1 1921380
    Tomasz321
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Problem glownie tkwi w tym ze mam plik z roszerzeniem .hex a chcicalbym widziec listnig tego da sie to jakos przetlumaczyc czy istnieje taki komilator. Do datkowo chcialbym zaptac sie jaki kompliator najlepiej urzywac do atmali i jesli mozecie to podajcie jakies linki gdzie mozna je uzyskac.
  • REKLAMA
  • #2 1921509
    zerpo
    Poziom 22  
    Ocena: 134
    Po pierwsze radzę zapoznać się z zasadami ortografii i poprawnej polszczyzny, ułatwi nam to porozumiewanie się ;-)
    Z pliku .hex nie da sie wyciągnać jako takiego listingu, można natomiast "wyciągnąć" z niego interpretację Assemblerowską. AVR Studio sobie z tym poradzi, do ściągnięcia ze strony głównej Atmela.
    Jaki kompilator do Atmela? Kilka tematów wyżej jest coś na ten temat.
    Aha i radze najpierw szukać na forum, a potem pytać, te pytania już były...
    Życzę miłego dnia :-)[/quote]
  • REKLAMA
  • #3 1922674
    Charly
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    zerpo napisał:
    Po pierwsze radzę zapoznać się z zasadami ortografii i poprawnej polszczyzny, ułatwi nam to porozumiewanie się ;-)
    Z pliku .hex nie da sie wyciągnać jako takiego listingu, można natomiast "wyciągnąć" z niego interpretację Assemblerowską. AVR Studio sobie z tym poradzi, do ściągnięcia ze strony głównej Atmela.
    Jaki kompilator do Atmela? Kilka tematów wyżej jest coś na ten temat.
    Aha i radze najpierw szukać na forum, a potem pytać, te pytania już były...
    Życzę miłego dnia :-)
    [/quote]
    Ani chybi ma komputer amerykancki, alt zalany herbatką i to dlatego tak wygląda. Ale My musimy, musimy, musimy...dbać o Polszczyznę i to mi się w tym form najbardziej podoba. Prócz fachowości (w co nie wątpię), jest tutaj element Polskości o co dbają (i tu Im chwała nasi Modowie), (niechcący zrymowało mi się).
  • REKLAMA
  • #4 1922718
    Zaquadnik
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Jeśli chodzi o rodzinę mikrokontrolerów 8051, to polecam MIDE-51. Umieściłem na forum link do stronki. Jest to darmowe środowisko z kompilatorem asemblera, SDCC i debugerem. Tam można obejrzeć asemblerową interpretację kody wykonywalnego. Jeśli chodzi o AVR, to rzeczywiście AVRstudio będzie najlepsze.
    Pozdrawiam :)
  • #5 2658684
    Tomasz321
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Dzięki za rade dla mnie najlepszy jest MIDE-51 z tych proponowanych. Dzięki za wskazówki.
REKLAMA