logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko CNA295K20XP Neo - Jak ściągnąć obudowę do wymiany termostatu lodówki?

JacekBeko 15 Kwi 2021 19:43 15666 9
REKLAMA
  • #1 19382201
    JacekBeko
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Dzień dobry,
    Jestem nowy i nie wiem czy dobrze dodałem ten post. Mam problem z lodówka Beko CNA295K20XP Neo. Otóż zepsuł mi się termostat i chciałem go wymienić. Nie wiem jednak kompletnie jak ściągnąć obudowę... Udało mi się odkręcić to okrągłe pokrętło i myślałem, że pod tym jest jakaś śruba, ale się myliłem i stąd udałem się tutaj po pomoc. Czy ktoś wie jak to wymienić?
    Beko CNA295K20XP Neo - Jak ściągnąć obudowę do wymiany termostatu lodówki? Beko CNA295K20XP Neo - Jak ściągnąć obudowę do wymiany termostatu lodówki?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19383392
    JacekBeko
    Poziom 2  
    Zaślepki na śrubę własnie nie ma. Też byłem tego pewien, że tam będzie...na zatrzask wydaje mi się, że też nie, bo próbowałem różnych opcji jak podważanie śrubokrętem itp...sam nie wiem
  • #5 19383872
    JacekBeko
    Poziom 2  
    Niestety pod kloszem również nie ma żadnej śrubki...szukałem zatrzasku i próbowałem podważyć, ale nic to nie dało hm
    Zdjęcia spod klosza:

Beko CNA295K20XP Neo - Jak ściągnąć obudowę do wymiany termostatu lodówki? Beko CNA295K20XP Neo - Jak ściągnąć obudowę do wymiany termostatu lodówki? Beko CNA295K20XP Neo - Jak ściągnąć obudowę do wymiany termostatu lodówki?
  • REKLAMA
  • #7 19384868
    JacekBeko
    Poziom 2  
    No i się rozwiązało, to mogłem kręcić i grzebać. Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli to jest z tyłu to wzywam fachowca.
  • REKLAMA
  • #8 19874485
    radzio001
    Poziom 1  
    Ocena: 12
    Wiem, że minęło dużo czasu ale chciałem się zapytać, czy udało się rozwiązać problem? U mnie zamrażalnik mrozi a lodówka nie chłodzi. Doczytałem że są tu dwa wymienniki jeden dla zamrażarki na wieszku a drugi do lodówki zatopiony w tylnej ściance. Tylko jak dostać się do czujnika NTC lodówki?
  • #9 21222090
    Monte5654
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Cześć, mam problem z chłodzeniem:
    Najpierw lodówka chodziła i utrzymywała wysze temperatury (zamrażalnik zadane było -20 a realnie było -10) po wyłączeniu jej z prądu i włączeniu cały czas mrozi i nie chce się wyłączyć czy to wina jakiegoś termostatu? jest opcja wymiany? wiem że przy kompresorze jest falownik(płytka) czy on jest temu winny?
  • #10 21222491
    Sebastian_M26
    Poziom 30  
    Ocena: 431
    Monte5654 napisał:
    czy to wina jakiegoś termostatu

Tam nie ma żadnego termostatu.
    Monte5654 napisał:
    wiem że przy kompresorze jest falownik

Nie ma żadnego falownika.
    Monte5654 napisał:
    jest opcja wymiany?

Tak, całej lodówki na nową.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z lodówką Beko CNA295K20XP Neo, w której zepsuł się termostat. Nie potrafi zdjąć obudowy, aby wymienić uszkodzony element. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że obudowa może być na zatrzask lub mieć ukrytą śrubkę, jednak użytkownik nie znalazł żadnych dodatkowych mocowań. Ostatecznie dowiaduje się, że w lodówce znajduje się elektroniczny termostat z tyłu urządzenia, a nie potencjometr, co prowadzi do decyzji o wezwaniu fachowca. Pojawiają się również inne pytania dotyczące problemów z chłodzeniem i wymiany termostatów w lodówkach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA