logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamienniki grota do stacji lutowniczej Elwik E24 - poszukiwania i sugestie

JORGEN1970 19 Kwi 2021 21:15 576 6
REKLAMA
  • #1 19390084
    JORGEN1970
    Poziom 9  
    Ocena: 18
    Witam.
    Pragnę zapytać czym mogę zastąpić grot do stacji lutowniczej lutownicy Elwik E24.
    Proszę o podpowiedz , Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 19390165
    zdzisiek1979
    Poziom 39  
    Ocena: 1249
    Może jakieś foto tej E24 bo mi BMW wyskakuje ciągle :D i nie wiem czy to obecny produkt elwika czy jakiś historyczny wyrób :D
  • REKLAMA
  • #3 19390314
    JORGEN1970
    Poziom 9  
    Zamienniki grota do stacji lutowniczej Elwik E24 - poszukiwania i sugestie

Dodano po 43 [sekundy]:

Przepraszam za bałagan :)
  • Pomocny post
    #4 19390342
    zdzisiek1979
    Poziom 39  
    Ocena: 1249
    Na allegro jest ich masa wpisz elwik i będziesz miał do wyboru koloru :D a jak nie to sprawdź ofertę gotronika i AVT chyba tez mają jak pamiętam.

Myślałem ze to jakieś nietypowa kolba a to zwykła. Swoją droga tez ma elwika.
    Są groty ścięte dłuta i szpilki coś se wybierzesz.

Zakładam ze się zdejmie bo słyszałem że potrafi się zaklinować grot na grzałce. Ja zawsze co jakiś czas nim poruszam by nie zapiekł się.
  • REKLAMA
  • #5 19390614
    JORGEN1970
    Poziom 9  
    zdzisiek1979 napisał:
    Na allegro jest ich masa wpisz elwik i będziesz miał do wyboru koloru :D a jak nie to sprawdź ofertę gotronika i AVT chyba tez mają jak pamiętam.

Myślałem ze to jakieś nietypowa kolba a to zwykła. Swoją droga tez ma elwika.
    Są groty ścięte dłuta i szpilki coś se wybierzesz.

Zakładam ze się zdejmie bo słyszałem że potrafi się zaklinować grot na grzałce. Ja zawsze co jakiś czas nim poruszam by nie zapiekł się.

Bardzo Ci DZIEKUJE I POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #7 19415643
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2934
    zdzisiek1979 napisał:

Zapiekają się, gdy pozostają długi czas nie zdejmowane. Trzeba raz na tydzień go zdjąć i oczyścić wtedy nie będzie problemów. Jeżeli nie chce zejść z grzałki to trzeba sprawdzić na zagrzanej lutownicy i na zimnej. Czasami zejdzie na zagrzanej a czasami tylko na zimnej. Nigdy nie próbować na siłę. Nie chce zejść to trzeba go delikatnie rozciąć dremelem założyć dać nowy. Groty są znacznie tańsze od grzałek.
    Oryginalne groty Elwika na allegro czy w AVT kosztują 19 zł. Są bardzo trwałe tylko ważne aby je regularnie czyścić o wilgotną gąbkę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał zamienników grota do stacji lutowniczej Elwik E24. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdził oferty na Allegro oraz w sklepach Gotronik i AVT, gdzie dostępne są różne groty, w tym ścięte dłuta i szpilki. Podkreślono, że groty mogą się zapiekać, jeśli nie są regularnie zdejmowane i czyszczone. Oryginalne groty Elwika kosztują około 19 zł i są trwałe, pod warunkiem odpowiedniej konserwacji. Wskazano również na możliwość problemów z demontażem grota, które można rozwiązać poprzez delikatne podgrzewanie lub użycie narzędzi, jeśli grot się zaklinuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA