logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miracast NIE DZIAŁA na moim PC

loy1004 21 Kwi 2021 10:49 1821 4
REKLAMA
  • #1 19392514
    loy1004
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam wczoraj dostałem laptopa Alienware i chciałem go użyć w moim komputerze jako drugi monitor ale jest problem bo dostaje komunikat twój komputer lub urządzenie nie obsługuje technologii Miracast w laptopie nie ma tego komunikatu więc problem jest na pewno po stronie mojego PC.
    Czynności jakie wykonałem to dxdiag daje w załączniku i tam jest napisane Miracast: Available, no HDCP
    więc w biosie włączyłem też moją kartę zintegrowaną ale to nie rozwiązało problemu.

Otwórz wiersz polecenia i wpisz „netsh wlan show driver wykonałem to i jest napisane There is no wireless interface on the system.
    wykonałem też to:
    Podczas sprawdzania, czy system jest zgodny z Miracast, może się zdarzyć, że pojawi się błąd „ Usługa automatycznej konfiguracji sieci bezprzewodowej (wlansvc) nie działa ”. Aby to naprawić, możesz wykonać następujące kroki:
    Naciśnij klawisz Windows + R i wpisz „services.msc”, a następnie klawisz ENTER.
    Znajdź na liście usług opcję „WLAN AutoConfig”, kliknij ją prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Właściwości.
    Naciśnij Start i zmień typ uruchamiania na „Automatyczny”.
    Zrestartuj swój komputer.
    Resetowałem też sieć kartę sieciową nic to nie daje mam zainstalowane wszystkie najnowsze sterowniki do grafiki i sieci
    system też jest nowy niedawno aktualizowałem do 20H2.

Karta sieciowa to Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V która bez problemu powinna to obsługiwać tak jak reszta podzespołów
    Karta graficzna ASUS GTX 1060 6GB
    Karta graficzna zintegrowana Intel HD Graphics 530
    Procesor i3 6100
    Pomoże mi ktoś to uruchomić ? lub może od razu stwierdzić że nie ma na to szans i dać sobie spokój?
    Załączniki:
    • DxDiag.txt (121.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19392645
    loy1004
    Poziom 7  
    Po całym wczorajszym dniu szukania rozwiązania tego problemu w sieci doszedłem do takiego wniosku moja karta sieciowa nie obsługuje
    Wi-Fi a bez tego Miracast nie zadziała gdy wchodzę w sieci na liście nie ma żadnych dostępnych do połączenia tak jak to jest np. w laptopie gdy tam wchodzę w sieci od razu widać dostępne sieci do połączenia jest widoczny mój router i inne w pobliżu na PC tego nie ma co bym musiał zrobić by karta sieciowa miała wifi? karta jest przecież wbudowana w płytę główna.
  • REKLAMA
  • #4 19392653
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10441
    Kup karte wifi pod pcie lub usb.

Pomijam fakt, ze pomysl bez sensu. Prosciej kupic uzywany monitor za 100/200zl.
  • #5 19392696
    loy1004
    Poziom 7  
    Nie mam zamiaru kupować na razie niczego do PC po prostu dostałem laptopa za free wiec chciałem go wykorzystać jako drugi ekran ale jak zwykle miliard przeszkód teraz jeszcze znalazłem w Dxdiag w dziale Display Devices ze mój gtx 1060 Miracast: Not Supported to teraz już zgłupiałem całkiem przecież ta technologia jest stara do tego karty Nvidii normalnie to obsługiwały zawsze miały to w sterowniku a sterownik mam najnowszy.
    A w Dxdiag. Intel(R) HD Graphics 530 Miracast: Not Supported by WiFi driver.
    Inni piszą ze własnie w biosie właczaja karte zintegrowaną i wtedy działa ja tez włączyłem w biosie dodatkowo tą zintegrowana kartę no ale w dxdiag jest Miracast: Not Supported by WiFi driver
REKLAMA