logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak działa elektrozaczep w stacji bramowej vidos s20 da ?

Rb-k 25 Kwi 2021 18:02 594 5
REKLAMA
  • #1 19400404
    Rb-k
    Poziom 3  
    Ocena: 13
    Witam. Posiadam stacje bramową vidos s20 da, oraz ekran M690 BS2. Brama wjazdowa otwiera się odrazu po naciśnięciu symbolu kłódki( beż żadnego dźwięku z ekranu), natomiast gdy chcę otworzyć furtkę wciskam przycisk klucza, monitor wydaje sygnał dźwiękowy lecz elektrozaczep się nie zwalnia i furtka pozostaje zamknięta. Dopiero gdy włączę podgląd kamery oraz nasłuch i wcisnę kluczyk elektrozaczep zwalnia. Czy to normalne? Monter stwierdził że tak musi być, ale jest to trochę uciążliwe przy wypuszczaniu gości bo muszę stać i czekać czy furta została otwarta.
    Moderowany przez Tracer2:

Słowo "problem" w tytule jest zakazane!"

• REKLAMA
  • #2 19400890
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2084
    Rb-k napisał:
    Brama wjazdowa otwiera się odrazu po naciśnięciu symbolu kłódki( beż żadnego dźwięku z ekranu), natomiast gdy chcę otworzyć furtkę wciskam przycisk klucza, monitor wydaje sygnał dźwiękowy lecz elektrozaczep się nie zwalnia i furtka pozostaje zamknięta. Dopiero gdy włączę podgląd kamery oraz nasłuch i wcisnę kluczyk elektrozaczep zwalnia. Czy to normalne?

Tak. Ten (i nie tylko ten) typ tak ma.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 19400900
    Rb-k
    Poziom 3  
    Czyli nie da się z tym nic zrobić? Zapomniałem dodać, że gdy otworzę furtkę ze stacji bramowej to przez kilka minut furtka otwiera się po naciśnięciu symbolu klucza na monitorze przy wyłączonym podglądzie.
  • REKLAMA
  • #4 19400919
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2084
    Rb-k napisał:
    Czyli nie da się z tym nic zrobić? Zapomniałem dodać, że gdy otworzę furtkę ze stacji bramowej to przez kilka minut furtka otwiera się po naciśnięciu symbolu klucza na monitorze przy wyłączonym podglądzie.

Z tego co pamiętam, to nie przez kilka minut, a ok. minuty, czyli na czas gdy monitor łączy się z (WYBRANYM!) panelem, bo przypominam, że może obsłużyć 2.
    Zapewne można jakoś przelutować przycisk do wybranej linii, ale czy ktoś się tego podejmie, no i pozostaje wtedy sprawa ewentualnej utraty gwarancji.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 19401063
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1277
    Rb-k napisał:
    Czyli nie da się z tym nic zrobić?

Zawsze da się coś zrobić. Np. dodatkowy przycisk o ile na to pozwala okablowanie . Pytanie tylko czy jest nam kolega w stanie zaufać. My też jesteśmy monterami ;)
    Rb-k napisał:
    Czy to normalne? Monter stwierdził że tak musi być,
  • #6 19401857
    Rb-k
    Poziom 3  
    Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i wyjaśnienie mi pewnych niewiadomych. Myślałem że mam coś źle podpięte skóra brama otwiera się przy wyłączonym monitorze. Temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam
REKLAMA