Mam kłopot z udostępnianiem folderów ale nie wiem czy przyczyna jest w sprzęcie, czy w konfiguracji, czy jeszcze inna.
Płyta z HP Compaq dc5700 i do niej podłączony dysk SSD (na nim dysk C i dysk D) do gniazda SATA0
oraz dysk HDD jako dysk E podłączony do gniazda SATA1.
KG również z Win10.
HP - komputer udostępniający
KG - komputer główny
Udostępniam foldery według tego filmiku:
https://youtu.be/d8LTVZMIzj0
Na dyskach C i D foldery się udostępniają i jest do nich dostęp na KG - komunikacja jest w obie strony.
Na dysku E foldery też się udostępniają, są widoczne na KG ale nie da się ich otworzyć.
Co powoduje, że z dysku E nie da się udostępnić folderu w sieci domowej?
Z innego komputera z Win7 mam również udostępniony folder w sieci domowej i jest on widoczny i otwiera się na KG i na innych kompach - również na HP.
Ale tam konfiguracja była bardziej zaawansowana, więcej było klikania, mimo to jakoś mi się to udało.
Mam kilka dysków 500 GB i trzeba je jakoś poupychać po różnych kompach, bo szkoda je odstawiać i kupować jeden duży, drogi.
Dziękuję za pomoc.
Płyta z HP Compaq dc5700 i do niej podłączony dysk SSD (na nim dysk C i dysk D) do gniazda SATA0
oraz dysk HDD jako dysk E podłączony do gniazda SATA1.
KG również z Win10.
HP - komputer udostępniający
KG - komputer główny
Udostępniam foldery według tego filmiku:
https://youtu.be/d8LTVZMIzj0
Na dyskach C i D foldery się udostępniają i jest do nich dostęp na KG - komunikacja jest w obie strony.
Na dysku E foldery też się udostępniają, są widoczne na KG ale nie da się ich otworzyć.
Co powoduje, że z dysku E nie da się udostępnić folderu w sieci domowej?
Z innego komputera z Win7 mam również udostępniony folder w sieci domowej i jest on widoczny i otwiera się na KG i na innych kompach - również na HP.
Ale tam konfiguracja była bardziej zaawansowana, więcej było klikania, mimo to jakoś mi się to udało.
Mam kilka dysków 500 GB i trzeba je jakoś poupychać po różnych kompach, bo szkoda je odstawiać i kupować jeden duży, drogi.
Dziękuję za pomoc.