logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić komplet kluczy płasko-oczkowych verke premium?

robertms1 02 Maj 2021 11:23 12387 6
REKLAMA
  • #1 19411762
    robertms1
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Chciałbym kupić dobry komplet kluczy płasko-oczkowych. Jest 25 szt. Verke Premium Line za 219 zł. Na Youtube są testy kluczy, ale nie tych. Czy ktoś spotkał się z tymi kluczami i ma o nich jakieś zdanie? Najważniejsze żeby nie pękały podczas pracy, tak jak w teście na Youtube testowanie Modeco czy Coval?
    Z góry dzięki za informacje.
  • REKLAMA
  • #2 19411989
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1608
    robertms1 napisał:
    Chciałbym kupić dobry komplet kluczy płasko-oczkowych

robertms1 napisał:
    za 219 zł

Te dwie rzeczy się wykluczają. Za taki sobie komplet 25 kluczy płasko-oczkowych trzeba wyłożyc około 600zł
  • REKLAMA
  • #3 19413504
    Danielos898
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Poszukaj zestawu kluczy Sata 6-32, 23 sztuki, koszt ok. 260-280zł. Na pewno jakościowo biją verke.
  • REKLAMA
  • #4 19415552
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2934
    robertms1 napisał:
    Najważniejsze żeby nie pękały podczas pracy, tak jak w teście na Youtube testowanie Modeco czy Coval?
    Z góry dzięki za informacje.

Moim zdaniem nie ma sensu kupować drogich kluczy. Przez całe moje zawodowe życie pękł mi tylko jeden klucz gięty oczkowy z Kuźni, tylko przez to, że na niego stanąłem i próbowałem odkręcić nakrętkę 19 na siłę.

Szanse, że kupisz jakieś totalnie badziewne klucze są niewielkie. Nawet zestaw kluczy z Lidla dziś jest b. przyzwoity a i 3 lata gwarancji dają. Na szmelc nikt ci nie da 3 lat gwarancji. Sam kupiłem sobie zestaw z Lidla. Mam też z Modeco i oba są porównywalne.

Czy warto kupić komplet kluczy płasko-oczkowych verke premium?Klucze z L...25 szt.png (881.77 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 19418238
    robertms1
    Poziom 12  
    O tym pękaniu kluczy mówię dlatego, że mam już totalny badziewny komplet z Auchanu za 40zł kupiony dawno temu i tymi kluczami lepiej nie robić bo pękają. Klucze Sata mają 23szt. natomiast Verke miałbym dwa duże klucze więcej za mniejszą cenę. Napisałem też do sprzedawcy kluczy Verke, mówi, że o pękaniu nie ma mowy, nie mieli zwrotów i klucze są naprawdę dobrej jakości, pisze też, że nadają się do profesjonalnych warsztatów. Ja używałbym ich okazjonalnie. Skłaniałbym bym się ku tańszej ofercie.
  • #6 19418746
    Danielos898
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Jak chcesz. Ja bym Verke nie zaufał. To brandowany chińczyk. Widać to szczególnie po zestawie kluczy nasadowych. Identyczne jak zestawy 2x tańsze tylko bez logo (tak, wiem, verke ma różne zestawy i różnie wyglądające klucze).
    A Sata to klasa, ale jak tam chcesz. Ja bym się nawet nie zastanawiał, tym bardziej, że różnica to kilkanaście złotych. A czy klucze 26 i 29 aż tak są Ci potrzebne?

Swoją droga, nie znam oferty verke ale jak szukałem w sieci jakie tam rozmiary są tych dodatkowych kluczy to znalazłem zestaw verke 25szt za 140zł. Czy to nie będzie to samo co w lidlu?

Ogólnie nie chodzi o łamanie kluczy bo takie coś może się przydarzyć tylko przy kluczach w cenie 2zł/sztuka w markecie z jakiegoś gównolitu. Klucze topex, verke i wszystkie inne marki z dolnych półek pewnie trudno połamać. A przynajmniej przy zwyczajnym domowym użytkowaniu. Ale chodzi tu o spasowanie klucza ze śrubą oraz lekkie wygięcie/prace ramion czy ich zużycie. Niby szczegół, ale marki premium starają się wyeliminować takie problem. A do tego przykładają wagę do ergonomii i wygody użytkowania.
  • #7 19421108
    robertms1
    Poziom 12  
    Jest zestaw verke za właśnie ok. 140zł i verke premium line za 220zł. Ten verke premium line ma być profesionalny, producent podaje nawet twardość kluczy w HRC coś ok. 46HRC no i informację, że są doskonale wykalibrowane. Podobne klucze,wyglądają identycznie tylko nazwa firmy wytłoczona jest inna to Tvardy i Black. Myślę że produkował je ten sam chińczyk.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup zestawu kluczy płasko-oczkowych Verke Premium Line, składającego się z 25 sztuk w cenie 219 zł. W dyskusji pojawiają się opinie na temat jakości kluczy, porównując je z innymi markami, takimi jak Sata, Modeco i Topex. Użytkownicy podkreślają, że klucze Verke mogą być produkowane w Chinach i sugerują, że ich jakość może być porównywalna z tańszymi zestawami. Wskazują również na doświadczenia z pękaniem kluczy w tańszych zestawach, ale zauważają, że klucze z Lidla również oferują dobrą jakość. Ostatecznie, niektórzy użytkownicy sugerują, że lepiej zainwestować w zestaw Sata, który jest droższy, ale bardziej renomowany.
REKLAMA