logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indukcja Teka IZF 6424 - wyświetlacz w module sterowania

krzsla 02 Maj 2021 12:14 747 7
REKLAMA
  • #1 19411871
    krzsla
    Poziom 2  
    Indukcja Teka IZF 6424 - wyświetlacz w module sterowania
    Witam.
    Proszę o informację czy można wymienić sam wyświetlacz w module sterowania, czy trzeba wymienić cały moduł? Nie wyświetla się kompletna cyfra podczas pracy pola grzejnego, a samo pole działa bez problemu. Wyświetlacz płyty indukcyjnej Teka IZF 6424, a na zdjęciu jest przedstawiony problem. Dla przykładu powinna wyświetlać się cyfra 3.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 19411896
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1685
    W większości tych sprzętów da się wymienić moduł, chociaż czasami cena powala z nóg. W tym wypadku mając kogoś kumatego można się pokusić o wymianę samego wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #3 19411930
    krzsla
    Poziom 2  
    OK .Rozumiem. Tylko czy po wymontowaniu i wmontowaniu modułu, trzeba będzie może programować jakieś ustawienia, bo czytałem że podobno tak?
  • #4 19412020
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1685
    Jak wymienisz sam wyświetlacz LED to nic nie trzeba robić.
  • #5 19413627
    krzsla
    Poziom 2  
    Dzięki za porady i spróbuje z tym powalczyć.
  • REKLAMA
  • #6 21207451
    AndrewS_
    Poziom 16  
    Ocena: 44
    Ja mam wyświetlacz w którym brakuje już dwóch "kresek", może jeden wyświetlacz z czterech jest całkowicie sprawny.

Jak tam wyszła walka ??
  • REKLAMA
  • #7 21207460
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1580
    Zielona płytka drukowana z wyświetlaczami segmentowymi i elementami elektronicznymi.

Tak to wygląda ... jak chcesz to Ci wyjmę z jakiegoś uszkodzonego.
  • #8 21207495
    AndrewS_
    Poziom 16  
    Ocena: 44
    Dzięki za szybką odpowiedź.

Hmmm ciekawe dlaczego one się uszkadzają, może od wysokiej temp. albo pracują z trochę za dużym prądem, albo maja wadę.

W tym ostatnim przypadku warto by było dobrać coś nowego.

AsReeX napisał:
    jak chcesz to Ci wyjmę z jakiegoś uszkodzonego.

a to kusząca propozycja bo nie trzeba nic szukać

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość wymiany wyświetlacza w module sterowania płyty indukcyjnej Teka IZF 6424, ponieważ nie wyświetla się kompletna cyfra podczas pracy. Odpowiedzi sugerują, że w większości przypadków można wymienić sam wyświetlacz LED bez konieczności programowania ustawień po wymontowaniu modułu. Inni użytkownicy dzielą się doświadczeniami z uszkodzonymi wyświetlaczami, zastanawiając się nad przyczynami ich awarii, takimi jak wysoka temperatura czy nadmierny prąd.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA