logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki wideodomofon do domu jednorodzinnego - 2500 zł

slowik57 03 Maj 2021 13:16 948 3
  • #1 19413845
    slowik57
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Witam, poszukuje wideodomofonu do domu jednorodzinnego do kwoty 2500 zł. Przeglądałem trochę forum i dużo osób poleca firmę ACO i urmet. Niestety sam nie potrafię skompletować konkretnej konfiguracji dlatego chciałbym się poradzić fachowców. Będąc w lokalnym sklepie polecali mi same chińczyki które na forum były stanowczo odradzane. Do miejsca montażu panelu mam dociągniętą skrętkę kat 5E, dwa przewody każdy 2x1,0 mm2, słupek w trakcie budowy więc przewody do elektrozaczepu i przycisku wyjścia do dołożenia.

Czy w tej kwocie byłaby możliwość uzyskania następującej funkcjonalności:
    -oczywiście kamera z jednym monitorem wewnętrznym
    -montaż panelu zewnętrznego podtynkowy
    -czytnik breloków lub kart (4 breloków lub kart)
    -zamek szyfrowy
    -otwieranie bramki za pomocą panelu wewnętrznego
    -obsługa przycisku wyjścia umieszczonego na słupku bramki (proszę o dodanie do zestawu przycisku z możliwością montażu podtynkowego)
    -opcjonalnie możliwość otwarcia bramy wjazdowej z panelu wewnętrznego

Mam nadzieje że o niczym nie zapomniałem. Proszę o poradę.
  • Pomocny post
    #2 19413925
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1695
    Co mogę na temat ACO, no więc tak:
    mam już kilka lat coś takiego:
    https://www.aco.com.pl/pl,produkt,fam-pv-1npz...frowym-czytnikiem-brelokow-oraz-1-przyciskiem
    tylko wersję bez czytników (bo wtedy nie było) do tego wyświetlacz w domu coś takiego:
    https://www.aco.com.pl/pl,produkt,ins-mp7-bk-...-szklanym-frontem-i-kolorowym-wyswietlaczem-7
    Sprawuje się bez zastrzeżeń. W ACO do każdej funkcji dodatkowej trzeba (o ile się nie zmieniło) dokupić dodatkowy moduł rozszerzający.
    Z panelu na furtce mogę kodem otwierać bramę wjazdową, furtkę z panelu wewnętrznego, nie mam przy furtce ukrytego przycisku otwarcia furtki którego czasami mi brakuje, ale jakis przyzwyczaiłem się do tego. Teraz dodatkowo widzę że mają i moduły do sterowania telefonem - idą z duchem czasu. Na początku po 1 roku użytkowania kopułka od kamery bardzo szybko uległa od słońca zżółknięciu i widać było słabo przez to. Po kontakcie z serwisem za darmo dostałem nową poprawioną wersje osłony kamery i teraz jest bez uwag. Ogólnie jestem na Plus dla ACO, no może cena :) w stosunku do Chińczyka jest wiele większa, ale drugi raz pewnie też bym to wybrał.

PS. i jeszcze po jakiejś tam ulewie zalało mi mikrofon :( w furtce, ale wymieniłem i nic się teraz nie dzieje :).
  • #3 19415899
    slowik57
    Poziom 14  
    Cenne informacje, chyba również zdecyduje się na tego producenta.

Tylko pytanie czy brać ten zestaw który został zaprezentowany czy są jakieś inne propozycje lepsze/gorsze ?
    Proszę o podpowiedź.
  • #4 19425343
    slowik57
    Poziom 14  
    Dokonałem zakupu, mailowo dostałem kompleksową ofertę od producenta.
REKLAMA