logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner OCTAGON SF8008: różnice między wersją COMBO i SINGLE - oglądanie i nagrywanie

PV_krzysiek 03 Maj 2021 15:31 4908 5
REKLAMA
  • #1 19414135
    PV_krzysiek
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam! Przymierzam się do zakupu tunera OCTAGON SF8008 ponieważ dużo pochlebnych opinii czytam na jego temat. Antenę DVBT (naziemna) mam wpiętą bezpośrednio do TV. I teraz się zastanawiam czy jest sens kupować wersję z dwoma głowicami skoro różnica będzie polegała tylko na tym że w przypadku COMBO mogę z jednego transpondera jeden kanał oglądać a z drugiego nagrywać?
    I jeszcze jedno czy przy wersji SINGLE nie mogę z tego samego transpondera jeden kanał oglądać a drugi nagrywać? Może coś namieszałem ale jestem słaby w temacie.
  • REKLAMA
  • #2 19414141
    RobeMek
    Poziom 27  
    Ocena: 90
    To te same tunery różnic tylko w tej głowicy , w jednym jest dodatkowa a w drugim DVB-T2 .

To już zależy czy zamierzasz używać i nagrywać też TV naziemnej , jeśli tak kup Combo , jeśli nie przewidujesz bo masz w TV to kup zwykłą z dwoma jeśli masz do czego podłączyć.

Tak będziesz mógł nagrywać tylko z tego samego transpondera i oglądać resztę tam dostępnych przy jednej głowicy.

Jeśli jednak zdecydujesz się na podwójny to będzie mógł nawet na jednym kablu SAT legacy oglądać przynajmniej 1/4 zakresu na który będzie ustawiona głowica pierwsza. To już zysk w dostępie do kilkunastu transponderów.

Szukałeś może innych tunerów ? Poszukaj tunerów 2x SAT i dvb-t2 ? w Tej samej prawie cenie masz Zgemmę H7S na dodatek ma dysk wbudowany. Masz wszystko nie zależne , możesz nagrywać z TV i z SAT, a w tym samym czasie niezależnie przełączać sobei programy sat w tunerze i TV. :P
  • REKLAMA
  • #3 19414253
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2927
    Jak już naczytałeś się tyle o Octagon to poczytaj jeszcze o Ustym. To samo a cena mniejsza.
  • REKLAMA
  • #4 19414540
    PV_krzysiek
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    To może ten model: USTYM 4K PROCombo ?
  • REKLAMA
  • #5 19415637
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2927
    Ma wszystko co potrzeba i jest E2.
  • #6 19641617
    tademo
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    Różnica jest jak choćby między AUDI a VW. Niby to samo ale np. pilot ma programowalną obsługę TV. Moim zdaniem za to warto 5 dych dopłacić.
REKLAMA