logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Predator Helios 300 a temperatura podczas grania

PeterSdz 11 Maj 2021 18:23 621 1
REKLAMA
  • #1 19428242
    PeterSdz
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Cześć,

przychodzę do was z problemem - ogólnie tydzień temu kupiłem sobie nowy lamptop gamingowy Predator Helios 300 z takimi parametrami:
    Windows 10 Home 64 bitów
    Procesor Intel® Core™ i7-10750H 6-rdzeniowy 2.60 GHz
    39.6 cm (15.6") Full HD (1920 x 1080) 16:9 IPS 240Hz
    32 GB, DDR4 SDRAM
    1 TB SSD
    NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 z 6 GB dedykowana pamięć

wszystko fajnie jednak nie temperatura tego laptopa.

Laptop Predator Helios 300 a temperatura podczas grania Laptop Predator Helios 300 a temperatura podczas grania Laptop Predator Helios 300 a temperatura podczas grania Laptop Predator Helios 300 a temperatura podczas grania

Podczas grania w gre "RUST" mój sprzęt pokazuje takie osiągi. Dodam że gram na najniższych wymaganiach jakie są oraz kartę "podkeciłem" na wydajność, rezygnując z jakości. Spadków FPS nie mam ani nic, jednak martwię się ze ta temperatura jest nieciekawa. Zamówiłem sobie podkładkę chłodząca, może to coś pomoże.
    Ogólnie pierwszy raz sobie kupiłem lepszy sprzęt i nie znam się na tym prócz korzystania z filmików na yt.

Co mi poradzicie? Czy to normalne? Przeglądając to forum nie spotkałem się z takim problemem - dla nowego sprzętu. Pasty chyba nie musze wymieniać w nowym laptopie?

Bardzo Dziękuję za wszelką pomoc i próby wyjaśnienia mi co i jak :)
    Pozdro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19428270
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Ocena: 728
    Możesz włączyć funkcję CoolBoost - wtedy wentylatory nieco szybciej wkręcają się na obroty.
    Niestety, ale "ten typ tak ma".
    Mocny procesor i mocna karta graficzna zamknięte w małej obudowie laptopa = duże ilości ciepła do odprowadzenia.
    Weź też pod uwagę ostatnie wysokie temperatury otoczenia ;)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA