logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson 7018 - drgające menu i ramki informacji na ekranie TV Thomson

robdrab 25 Paź 2005 09:52 1209 3
REKLAMA
  • #1 1926260
    robdrab
    Poziom 11  
    Witam, kilka dni temu kupiłem nowy Ferguson 7018. Na razie odbieram kanały niekodowane. Obraz doskonały, siła sygnału 99%. Jest tylko jeden problem: drgające ramki z informacjami o kanale (po zmianie kanału widoczne krotko u dołu ekranu) oraz wszystkie ramki wywoływane z menu służce do zmiany ustaiwń. Drga tło oraz napisy. Tuner połączony eurokablem do nowoczesnego telewizora Thomson 29cali. Czy podejrzewać wade tunera i go wymienić, czy t eż przyczyna leży poza nim?
    Pozdrawiam. Robert
  • REKLAMA
  • #2 1928566
    ziomek2916
    Poziom 13  
    Witam
    wgraj mu innego softa z telestara(oczywiście orginał) i sprawdz jesli na innym bedzie to samo skontaktuj sie z telestarem co oni powiedza
  • REKLAMA
  • #3 1928835
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    najlepiej byłoby spróbować na innym telewizorze , pozmieniaj ustawienia w menu -ustawienia wyjść , pozdrawiam
  • #4 1939338
    robdrab
    Poziom 11  
    Przyczyne wykryłem przypadkowo. Po wymianie zwyklego taniego przedłuzacza typu listwa na nową porządna listwę przeciwprzepięciową wszystko jest w porządku. Niestety brak mi wiedzy, aby uzasdnic to logicznie.
REKLAMA