logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vivaro 2.0 dci 115KM kopci na czarno po dodaniu gazu

Nescafe cofee 01 Lip 2021 22:44 6681 7
REKLAMA
  • #1 19503359
    Nescafe cofee
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Witam problem z Oplem j.w., kopci na czarno po dodaniu gazu. Na sam początek zostały zmienione wtryski z drugiego auta problem pozostał, potem turbina, dolot, filtry nic nie pomogło, komputer, listwa wtryskowa, czujniki EGR, pozostał słupek głowica po regeneracji, założony drugi dół. Nic się nie zmieniło, nadal kopci na czarno, podkładki pod wtryskami zakładane cieńsze grubsze nic to nie zmienia. Przepływki parametry na komputerze dobre, rozrząd na blokadach, brak już pomysłów może ktoś podpowie coś?
  • REKLAMA
  • #2 19504461
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4237
    Zawór, cięgno chłodnicy EGR lub sama chłodnica EGR. Brak błędu? Ciśnienie doładowania równo z oczekiwanym przez sterownik?
  • REKLAMA
  • #3 19504940
    Nescafe cofee
    Poziom 7  
    Wszystko to co mówisz było wymieniane z drugiego dodatkowo zaślepiany Egr parametry są dobre błędów brak, auto normalnie jeździ pali zimne czy ciepłe moc jest tylko to kopcenie
  • REKLAMA
  • #4 19507052
    decybel91
    Poziom 43  
    Sprawdź jeszcze szczelność układu podciśnienia. Wszystkie węże pompa vaccum.
  • REKLAMA
  • #5 19508983
    Nescafe cofee
    Poziom 7  
    Układ podciśnienia jest szczelny
  • #6 19510203
    decybel91
    Poziom 43  
    Ciężko się pomaga jeśli nie podajesz konkretnych informacji. Jakie masz podciśnienie? Trzyma podczas jazdy?
  • #7 19995147
    kali434
    Poziom 8  
    Witam, mam identyczny problem, udało Ci się znaleźć przyczynę? ja mam jeszcze zamiar sprawdzić mapę czy nie było coś dłubane przy dawce paliwa
  • #8 19995184
    Nescafe cofee
    Poziom 7  
    Witam nie udało się rozwiązać ja przekładałem z drugiego auta komputery nic nie pomogło

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Oplem Vivaro 2.0 dci 115KM, który kopci na czarno po dodaniu gazu. Wymieniono wtryski, turbinę, dolot, filtry, komputer, listwę wtryskową oraz czujniki EGR, jednak problem nadal występuje. Użytkownik sprawdził szczelność układu podciśnienia, ale nie przyniosło to rezultatów. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ciśnienia doładowania oraz mapy dawki paliwa. Użytkownik nie znalazł jeszcze przyczyny problemu, mimo prób z innymi komputerami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA