Witam, właśnie odebrałem nowe mieszkanie 95 m2. Uprzejma prośba o pomoc w doborze routera/ów lub AP.
Internet: UPC 500 Mb/s. Modem/router: Connect box.
Rozkład mieszkania poniżej.
Niebieski kwadracik - skrzynka teletechniczna z której doprowadzona jest pojedyncza skrętka do pkt 1-4.
Wymagania:
Zależy mi na dobrym pokryciu Wi Fi w każdym z pokoi, w szczególności 1 i 4.
Przechodząc z pokoju do pokoju rozmawiać po WIFI nie chciałbym aby zrywało/mulilo polaczenia. Chciałbym aby predkosc po WiFi nie spadala ponizej 300 Mb/s.
Poniewaz jestem pewien ze na obecnym sprzecie (Connect box) nie dam rady pokryc calego mieszkania, chcialbym nabyc sprzet przyszlosciowy (WIFI 6?). Urządzenie laczace się po WiFi obsługują WIFI 6.
Pokój nr 1: urządzenia podlaczone tylko po WiFI
Pokój nr 2: PC podlaczony po kablu plus laptop po WiFi
Pokoj nr 3: Laptop po WiFi
W salonie (pkt 4) po kablu bedzie podłączony TV, dekoder UPC, amplituner i dodatkowo kilka urządzeń po WiFi.
Aktualnie jestem jednym z pierwszych mieszkańców osiedla, ale za kilka miesięcy spodziewam sie ze bede odbierał min 20 sieci WiFi moich sąsiadów (patodeweloperka).
Budżet: 1000, ale jak bedzie trzeba wiecej to dołoże.
Pozdr ,
Piotr
Internet: UPC 500 Mb/s. Modem/router: Connect box.
Rozkład mieszkania poniżej.
Niebieski kwadracik - skrzynka teletechniczna z której doprowadzona jest pojedyncza skrętka do pkt 1-4.
Wymagania:
Zależy mi na dobrym pokryciu Wi Fi w każdym z pokoi, w szczególności 1 i 4.
Przechodząc z pokoju do pokoju rozmawiać po WIFI nie chciałbym aby zrywało/mulilo polaczenia. Chciałbym aby predkosc po WiFi nie spadala ponizej 300 Mb/s.
Poniewaz jestem pewien ze na obecnym sprzecie (Connect box) nie dam rady pokryc calego mieszkania, chcialbym nabyc sprzet przyszlosciowy (WIFI 6?). Urządzenie laczace się po WiFi obsługują WIFI 6.
Pokój nr 1: urządzenia podlaczone tylko po WiFI
Pokój nr 2: PC podlaczony po kablu plus laptop po WiFi
Pokoj nr 3: Laptop po WiFi
W salonie (pkt 4) po kablu bedzie podłączony TV, dekoder UPC, amplituner i dodatkowo kilka urządzeń po WiFi.
Aktualnie jestem jednym z pierwszych mieszkańców osiedla, ale za kilka miesięcy spodziewam sie ze bede odbierał min 20 sieci WiFi moich sąsiadów (patodeweloperka).
Budżet: 1000, ale jak bedzie trzeba wiecej to dołoże.
Pozdr ,
Piotr