Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Ducato 2.3 150 Multijet - szarpie

UmilaczUmilacz 15 Jul 2021 05:51 552 4
Automation24.pl
    UmilaczUmilacz
    Level 1  
    Witam, mam dziwny objaw, jadąc czasami mam mocne szarpnięcie i uderzenie jakby się rozrząd urwał, ale zaraz jedzie normalnie. Dzieje się to przeważnie jak go przyduszę albo pod górę albo po prostej jak dam na wyższym biegu. Nieraz ujadę dużo kilometrów a nieraz częściej, co to może być?
  • Automation24.pl
    JacekDudek
    Level 5  
    UmilaczUmilacz wrote:
    Witam, mam dziwny objaw, jadąc czasami mam mocne szarpnięcie i uderzenie jakby się rozrząd urwał, ale zaraz jedzie normalnie. Dzieje się to przeważnie jak go przyduszę albo pod górę albo po prostej jak dam na wyższym biegu. Nieraz ujadę dużo kilometrów a nieraz częściej, co to może być?

Trochę dziwnie opowiadasz, bo nie wiadomo jakiego rodzaju są te szarpnięcia, ale sprawdz czy sprężyny szczęk w tylnych kołach są całe.....Bywa że sprężyna pęknie i dolna szczęka opadnie i potrafi się czasem "przykleić" do tarczobębna i to może powodować taki efekt.
    To oczywiście jedna z wielu przyczyn jaki mogą robić takie objawy.
  • Automation24.pl
    AdrianK2
    Level 2  
    Witam. Doszedłeś o co chodzi z tym szarpaniem? U mnie mam podobne objawy...
    decybel91
    Level 42  
    Diagnostyka komputerowa podpowie błąd. Bardzo często pojawia się woda w czujniku ciśnienia spalin i robiąc zwarcie wyłącza ECU.
    AdrianK2
    Level 2  
    Niestety komputer nic nie widzi. A ten czujnik ciśnienia spalin to gdzie znajdę?