logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet/laptop Linx 10-źle działa klawiatura doczepiana

młody641 20 Lip 2021 01:23 336 1
REKLAMA
  • #1 19528421
    młody641
    Poziom 4  
    Ocena: 89
    Witam serdecznie
    Posiadam tablet/laptop Linx 10 z systemem Windows 10. Problem z zasilaczem rozwiązałem wymieniając na nowy (pytałem tutaj na forum i uzyskałem odpowiedź), ale teraz mam problem z klawiaturą doczepianą w skórzanym etui (od razu dodaję, że etui z klawiaturą i myszą wbudowaną jest oryginalne i było dołączone do tableta). Wszystko działało ok, obecnie stopniowo przestają mi działać klawisze (niedziałające klawisze teraz to: Caps; Alt; Q; W; T; Y; U; P; [; ]; #). Najdziwniejsze jest to, że usterka następuje nagle, tablet ani też etui nie upadło mi, jest utrzymywane prawidłowo. Podejrzewałem system, ale żadnego problemu nie ma ( inna klawiatura zewnętrzna na usb działa poprawnie, podobnie jak ekranowa), myślę również nad stykami łączącymi klawiaturę i tablet, ale na tym samym złączu w tym module mysz działa prawidłowo, poza tym samej klawiatury nie da się rozebrać, gdyż jest jakby fabrycznie od środka zaklejona.

Może ktoś wie co może być z tą klawiaturą?

Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 19528460
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2240
    młody641 napisał:
    Podejrzewałem system
    Odpal na nim, jakiegoś linuxa live to wykluczysz wine systemu.

młody641 napisał:
    myślę również nad stykami łączącymi klawiaturę i tablet, ale na tym samym złączu w tym module mysz działa prawidłowo
    Mysz może działać (na innych stykach), dla pewności trzeba by je przeczyścić.
REKLAMA