logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RPi albo RPi zero jako centrum multimedialne bez reklam!?

Red3miasto 20 Lip 2021 12:06 372 2
REKLAMA
  • #1 19528763
    Red3miasto
    Poziom 3  
    Hej wszystkim.
    Podobne treści znajdowałem, ale nic bezpośrednio odnoszącego się do moich potrzeb, więc stąd to pytanie:
    Którą malinkę wybrać - zero czy kupić straszą, bo nie ma potrzeby takiej mocy/pamięci?
    Zależy mi na centrum, w którym będzie obowiązkowo Youtube bez reklam - rozwiązanie jest dla mnie niemal obojętne, ale nie chciałbym z poziomu OSu odpalać przeglądarki z zainstalowanym addblockiem!
    Natarczywa polityka "kup premium, albo w 10 minutach filmu będziesz miał 30 przerw reklamowych", działa na mnie w sposób absolutnie odpychający, stąd też taka decyzja.
    OS musi posiadać obowiązkowo też: HBO Go, Netflix, Amazon i apple tv. Mile widziany odtwarzacz filmów offline - mile widziany vlcplayer wraz ze wszystkimi funkcjami.

Z tego co skojarzyłem, to Pi Zero ma możliwość podpięcia czytnika Ir? Czy da się go tak skonfigurować, by przechwycał komendy wysyłane z pilota od TV, czy trzeba by zakleić czytnik w TV, czy w ogóle inny pilot podłączyć??
  • REKLAMA
  • #2 19528844
    czareqpl
    Poziom 33  
    Ocena: 579
    Z RPI pi zero to zapomnij aby cokolwiek obejrzeć.
    Celuj raczej w Rpi 4 z 8GB RAM.
  • #3 19641141
    Red3miasto
    Poziom 3  
    czareqpl napisał:
    Celuj raczej w Rpi 4 z 8GB RAM.

Po co aż tyle RAMu dla odtwarzacza?
REKLAMA