logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Panasonic KX-DT343 - regulacja wyświetlanej godziny na telefonie systemowym

katioon1 26 Lip 2021 14:51 3993 7
REKLAMA
  • #1 19536735
    katioon1
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Cześć!
    Mam biurowy telefon systemowy Panasonic KX-DT343 i zauważyłam, że godzina wyświetlana na telefonie różni się od normalnej o 20 min (na telefonie jest dokładnie 19 min do przodu) - szukałam po ustawieniach i menu i nigdzie nie mogłam znaleźć możliwości zmiany h. Ma ktoś pojęcie jak to zrobić? Wiem, że to dość błahy problem, ale jak widać, problem :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19536920
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1151
    Zadaj pytanie tutaj:Link
  • REKLAMA
  • #3 19538693
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 97
    Godziny i daty nie ustawiamy w telefonie tylko w centrali do ktorej telefon zostal podłączony. Pytanie jaki to system?
  • #4 19548410
    katioon1
    Poziom 4  
    instalatorPBS napisał:
    Godziny i daty nie ustawiamy w telefonie tylko w centrali do ktorej telefon zostal podłączony. Pytanie jaki to system?

No właśnie sęk w tym, że nie mam totalnie pojęcia, czy można to jakoś ustalić/sprawdzić?

:)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19548438
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Jeżeli w stanie spoczynku masz datę - godzinę a w dolnej linii PROGRAM INFO DZWN MENU to wciśnij Program i klawisz strzałki w górę. Powinien pojawić się napis 02:Język ( language ). Wtedy to Panasonic.
    Jeżeli po wciśnięciu Program **1234 ( 1234 kod fabryczny użytkownika bardzo rzadko zmieniany ) pojawi się napis
    "000 Date & Time Set" możesz ją zmienić z poziomu telefonu zgodnie z instrukcją .
    W innym przypadku hasło użytkownika jest zmienione lub to nie Panasonic a prawdopodobnie Platan. Wtedy procedura zmiany godziny zgodna z programowaniem takiego systemu.
    Najlepiej znaleźć centralę. Wtedy wszystko się wyjaśni.
    RP
  • #6 19548881
    katioon1
    Poziom 4  
    Ok, dziękuję bardzo za pomoc, bo dużo dało mi chociaż ustalenie po Twoich wytycznych @instalatorPBS, że mam Panasonica! :)
    Dalej wszystko również idzie tak jak piszesz, ale #blondynka jak po ustawieniu tej godziny mam to zatwierdzić? Klikam enter, próbuję z tego wyjść, i te zmiany nie są zapisane. I tak dziękuję za wskazówki, bo daleko zaszłam :D

Pozdrawiam!
  • Pomocny post
    #7 19548907
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Po wejściu w program**1234 wybieramy 000 i wchodzimy klawiszem Enter, AutoDial lub Eneter po wyświetlaczem.
    Pojawia się data wciskamy klawisz strzałki w dół lub w górę, pojawia się godzina, wprowadzamy prawidłową i wciskamy Enter, AutoDial lub Eneter po wyświetlaczem w celu zatwierdzenia. Telefon wyda pojedynczy ciągły długi sygnał potwierdzający zapisanie danych. Jeśli jest błąd, np. błędny format wpisu to sygnał będzie potrójny krótki. Być może masz ustawioną centralę w systemie 12 godzinnym ( bo ktoś niepoprawnie ją uruchomił ) i wtedy godzina 13:45 będzie w zapisie 01:45 PM.
    Aby wyjść po zapisie Hold i exit.

RP
  • REKLAMA
  • #8 19550059
    katioon1
    Poziom 4  
    @instalatorPBS Dziękuję bardzo za pomoc, wszystko działa!

Miłego dnia! :)
    Katioon

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem systemowym Panasonic KX-DT343, gdzie godzina wyświetlana na urządzeniu była o 20 minut do przodu. Odpowiedzi wskazywały, że ustawienia czasu dokonuje się w centrali, do której telefon jest podłączony. Użytkownik został poinstruowany, jak sprawdzić, czy telefon to Panasonic, oraz jak zmienić godzinę poprzez wprowadzenie kodu fabrycznego i nawigację w menu. Po kilku próbach użytkownik potwierdził, że udało mu się ustawić prawidłową godzinę.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA