logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak sygnału w TV, kiedy podłączam PC przez HDMI

reyalP 07 Sie 2021 10:52 3399 3
  • #1 19553243
    reyalP
    Poziom 4  
    Ocena: 33
    Witam. Mam problem z podłączeniem komputera do telewizora przez kabel HDMI. Do niedawna PC miałem podpięte pod wejście HDMI 1 / ARC. Lecz od kiedy podpiąłem pod telewizor Mi TV Stick, telewizor nie wykrywa sygnału z komputera pod tym wejściem. Kiedy podłączę kabel pod HDMI 2, wszystko normalnie działa. Niestety ten sposób odpada, ponieważ mój Mi TV Stick nie może być podłączony pod inne wejście niż HDMI 2, bo tylko w nim normalnie chodzi funkcja HDMI CEC. Spróbowałem podłączyć innym kablem - bezskutecznie. Spróbowałem też podłączyć dekoder tv - tutaj wszystko normalnie działa. Dodam że w telewizorze posiadam tylko dwa wejścia HDMI.

Mój TV to Sony KDL-43WE750.
  • #2 19553396
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1184
    CEC powinno działać na obu hdmi. Ponieważ tv stick jest cały czas zasilany cały czas automatycznie masz wybrane wejście 2. Włącz PC i z pilota wybierz wejście 1.
  • #3 19553469
    reyalP
    Poziom 4  
    Wejście mam dobre wybrane. A HDMI CEC powinno działać na obu złączach, to fakt. Tylko że po podłączeniu Sticka pod te pierwsze HDMI, w BRAVIA SYNC wyskakuje mi taki error :

Brak sygnału w TV, kiedy podłączam PC przez HDMI
  • #4 19556888
    reyalP
    Poziom 4  
    Jak mogłem o tym zapomnieć… próbowałem wyciągać wtyczkę HDMI na parę sekund, ale zapomniałem odłączyć TV od prądu. Teraz normalnie mogę przesyłać ekran tak jak to robiłem wcześniej. Tak czy siak dzięki za odpowiedź.
REKLAMA