logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Mi A2 lite - Usunięcie/ zniknięcie ikony aplikacj Wiadomości

wprost123 28 Sie 2021 00:48 7152 5
REKLAMA
  • #1 19583781
    wprost123
    Poziom 9  
    Ocena: 52
    Witam.
    Dziś przypadkiem chyba usunąłem ikonę aplikacji Wiadomości (SMS-ów). Wyszukując w Google Play tę aplikację mogę ją otworzyć, czyli nie jest całkowicie usunięta.
    Proszę o podpowiedź, jak przywrócić ikonkę Wiadomości na pulpit telefonu. Dodam, że na żadnym z dodatkowych ekranów również nie ma tej ikony.
  • REKLAMA
  • #2 19583902
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 993
    Xiaomi Mi A2 lite - Usunięcie/ zniknięcie ikony aplikacj Wiadomości
    W samsungu tutaj mam wszystkie aplikację, z których ikony mogę wrzucić na pulpit.
    Masz takie coś?

Dodano po 2 [minuty]:

Ustawienia > adekwatne do moich aplikacje/programy... i stamtąd wrzuć ikonę.
  • REKLAMA
  • #3 19584114
    wprost123
    Poziom 9  
    g107r napisał:
    Ustawienia > adekwatne do moich aplikacje/programy... i stamtąd wrzuć ikonę.[/quote
    Niestety nie mam takich opcji.
    Z ustawień z listy aplikacji też nie mogę wyciągnąć aplikacji na pulpit.
  • REKLAMA
  • #4 19584136
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 993
    Ale masz w tych aplikacjach ikonę wiadomości? U mnie to i SMS, i MMS. Dłużej naciskam ikonę, po chwili tel chce wrzucić mi ją na jeden z ekranu pulpitu.
    Też tak masz? Jak dodajesz apkę na pulpit?
    Program od zarządzania pulpitem mamy zapewne inny, inaczej się po nim poruszamy i obsługujemy, ale jak masz program "wiadomości" w aplikacjach, to na pewno jest możliwość jego dodania na główny ekran.
    Sorry, jak sam nie dojdziesz, to musisz czekać na kogoś "od Xiaomi". Masz bardziej skomplikowany telefon.
  • REKLAMA
  • #5 19584153
    wprost123
    Poziom 9  
    g107r napisał:
    Ale masz w tych aplikacjach ikonę wiadomości? U mnie to i SMS, i MMS. Dłużej naciskam ikonę, po chwili tel chce wrzucić mi ją na jeden z ekranu pulpitu.

Ja ikonkę wiadomości mam tylko w Sklepie Play w liście zainstalowanych wiadomości. Niestety nie mogę jej odinstalować i zainstalować ponownie. Przeciągnąć na pulpit też się nie da. Dziękuję próbę pomocy.

Czekam na pomoc kogoś obeznanego z Xiaomi :)
  • #6 20273808
    rozpalonymisiu
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Witam. Posiadam telefon Xiaomi i ta sama sytuacja tylko z inną ikonką ale rozwiązałem ten problem. Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzaj Skrótami na Ekranie Głównym i tam wybierasz.
REKLAMA