logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć niechcianą ikonkę z ekranu telefonu?

PRL 26 Gru 2023 17:33 3888 8
REKLAMA
  • #1 20877026
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 890
    Witajcie.

Kliknąłem i zapomniałem, gdzie to było.
    Pojawiła mi się ikonka, jak na obrazku.
    Szukałem w uprawnieniach aplikacji i nie znalazłem.
    Jak ją usunąć?

Jak usunąć niechcianą ikonkę z ekranu telefonu?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #2 20877161
    ksu7
    Poziom 23  
    Ocena: 143
    Chyba apka notatnik lub notatka głosowa lub od komunikatora żeby głosowo nagrać i wysłać wiadomość głosową
    Być może ten skrót zniknie po przytrzymaniu razem klawiszy volume - oraz volume +
  • REKLAMA
  • #4 20877171
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 600
    Co się otwiera jak w nią klikniesz? Czy nie wystarczy by ją przytrzymać i zjechać na dół ekranu do czerwonego X by ją skasować?
  • #5 20877515
    PRL
    Poziom 41  
    Nic się nie otwiera. Ani przy kliknięciu, ani przy przytrzymaniu.
    Mogę jedynie zmienić położenie na ekranie. Jest to ikona od aplikacji 'Call recorder'. Nadawałem jej uprawnieni i wtedy coś kliknąłem i tak teraz jest.
    Po przytrzymaniu mogę zmieniać jej położenie, ale tylko na obrzerzach ekranu się ustawia.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 20877564
    yanes
    Poziom 33  
    Czyli w ustawieniach tej aplikacji szukasz opcji " rozpocznij nagrywanie" U ciebie bedzie,że robisz to ręcznie naciskając ten przycisk, zmień na automatycznie.
  • REKLAMA
  • #7 20877596
    PRL
    Poziom 41  
    Dzięki, to nie to.
    Przeinstalowałem program i jest ok. Nie będę już wnikał, które to ustawienie tak robi, ale wiem na pewno, że jest wśród ustawień (Android 13) takie, które tworzy taką ikonkę. Nieważne już. :)

Pozdrawiam.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #8 20878016
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    To jest skrót od aplikacji . Można łatwo sobie to ustawić i do dowolnej apki systemowej. Włączamy to i wyłączmy w ustawieniach ekranu.
  • #9 20878075
    yanes
    Poziom 33  
    To zrób tak by było jak jest na zrzucie u góry, czyli ikona jest na dowolnej stronie i w dowolnym miejscu.Przyda się każdemu gdyby był taki problem z inną aplikacją. Coś w takim stylu jak zrobiłem edytorem.
    Załączniki:
    • Jak usunąć niechcianą ikonkę z ekranu telefonu? 1000026810-01.jpeg (57.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z niechcianą ikonką na ekranie telefonu, która pojawiła się po przypadkowym kliknięciu. Po wymianie informacji okazało się, że ikona pochodzi z aplikacji 'Call recorder'. Użytkownik próbował usunąć ikonę, ale nie mógł jej kliknąć ani przytrzymać, aby przenieść do kosza. Ostatecznie, po przeinstalowaniu aplikacji, problem został rozwiązany. W dyskusji zasugerowano również sprawdzenie ustawień aplikacji oraz możliwość usunięcia skrótów z ekranu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA