logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobre telefony z aparatem do 1000 zł - rekomendacje i opinie

nolo1 01 Wrz 2021 13:17 1821 6
REKLAMA
  • #1 19590743
    nolo1
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Jak w tytule, co możecie polecić.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 19599458
    jedrzej0000
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Moja ślubna ma galaxy a50 w podobnym budżecie, robi ładne fotki tylko nie wiem czy gdzieś jeszcze go dostaniesz bo swego czasu dobrze sie sprzedawał
  • REKLAMA
  • #3 19634883
    nolo1
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Z tych dwóch to który:
    XIAOMI REDMI NOTE 10 5G
    czy Xiaomi POCO X3 Pro
  • #4 19646056
    KingBruceLee
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Ja bym wybrał POCO X3 PRO ze względu na procesor, RAM, ale też odświeżanie ekranu i aparat, patrząc po parametrach, wydają się lepsze.
  • REKLAMA
  • #5 19663548
    damian0barber
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    realme 8 wydaje mi sie najlepszym wyjsciem w tym przypadku. Ewentualnie jezeli nie przeszkadza ci ios to praktycznie kazdy iphone zrobi ładne zdjęcia. Z tego tez wzgledu sprawdz ip 7 remade. Np w komputroniku znajdziesz do 1k na luzie. Wiadomo ze to remade ale ip to moim zdaniem wieksza jakość od androida
  • REKLAMA
  • #6 19673521
    robertoos188
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    też bym wybrał Xiaomi POCO X3 Pro
  • #7 19674694
    awalacik
    Poziom 2  
    KingBruceLee napisał:
    Ja bym wybrał POCO X3 PRO ze względu na procesor, RAM, ale też odświeżanie ekranu i aparat

Jeśli najważniejszym parametrem jest aparat to wybrałbym redmi note 10 pro. U POCO z kolei- wersję X3 NFC a nie X3 Pro, bo jednak aparaty ma lepsze i nie chodzi mi o ilość megapixeli, bo to już od czasów xperii z1 wiadomo że więcej nie znaczy lepiej, ale o fizycznie większą matryce a to ma juz zasadnicze znaczenie. Ale patrząc na całokształt to jednak wersja pro ma sporo lepszy procek, nowsza pamięć itp. chociaż przy zwykłym użytkowaniu snap 732g też powinien w zupełności wystarczyć.
    Z kolei Redmi Note 10 pro z tym samym prockiem (snap 732g) droższy od tamtych, no ale główny aparat ma matryce HM2 od Samsunga całkiem sporą bo 1/1,52" i domyślnie łączy 9 pixeli w 1 czyli fotki wyjdą 12Mpix więc nawet w słabszym swietle/o zmroku powinien robić całkiem nieźle zdjęcia bez lampy, lepsze na pewno niz oba POCO

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat telefonów z dobrym aparatem w budżecie do 1000 zł, użytkownicy polecają kilka modeli. Galaxy A50 od Samsunga jest wspomniane jako solidny wybór, chociaż dostępność może być ograniczona. Wśród modeli Xiaomi, POCO X3 Pro i Redmi Note 10 5G są porównywane, z preferencją dla POCO X3 Pro ze względu na lepsze parametry techniczne, w tym procesor i odświeżanie ekranu. Realme 8 również jest rekomendowane, a dla zwolenników iOS sugerowane są iPhone'y, w tym iPhone 7 remade, które oferują dobrą jakość zdjęć. W kontekście aparatów, Redmi Note 10 Pro wyróżnia się dużą matrycą, co przekłada się na lepsze zdjęcia w słabszym świetle.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA