logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Amica EBI 8564 AA - jak odkręcić pokrętło od programatora celem wymiany program

roznow 01 Wrz 2021 16:56 516 1
REKLAMA
  • #1 19591064
    roznow
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam problem. Mój piekarnik Amica EBI 8564 AA przestał się włączać. Zdiagnozowałem usterkę programatora (upalony styk) i kupiłem nowy.
    Przepiąłem przewody ze starego na nowy i zabrałem się za próbę odkręcenia programatora od pokrętła i niestety utknąłem. Wiem gdzie są śruby mocujące, ale wydaje się, że wymaga to wyciągnięcia pokrętła (wciskane pokrętło z podświetleniem) albo zastosowania jakiegoś kątowego (90 stopni) śrubokręta (w co wątpię).Zatem niestety nie wiem jak się zabrać aby nie zniszczyć. Czy jest tu ktoś kto oddzielał już pokrętło od programatora w podobnym sprzęcie?
  • REKLAMA
  • #2 19591339
    roznow
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam problem. Mój piekarnik Amica EBI 8564 AA przestał się włączać. Zdiagnozowałem usterkę programatora (upalony styk) i kupiłem nowy.
    Przepiąłem przewody ze starego na nowy i zabrałem się za próbę odkręcenia programatora od pokrętła i niestety utknąłem. Wiem gdzie są śruby mocujące, ale wydaje się, że wymaga to wyciągnięcia pokrętła (wciskane pokrętło z podświetleniem) albo zastosowania jakiegoś kątowego (90 stopni) śrubokręta (w co wątpię). Zatem niestety nie wiem jak się zabrać aby nie zniszczyć. Czy jest tu ktoś kto oddzielał już pokrętło od programatora w podobnym sprzęcie?

Dodano po 2 [godziny] 45 [minuty]:

Znalazłem. Okazuje się, że pokrętło należy po prostu wysunąć (wcześniej odczepiając linię zasilającą LED-y w pokrętle), po czym można odkręcać śrubki mocujące.
REKLAMA