logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach

Nomyt 01 Wrz 2021 23:17 1014 6
REKLAMA
  • #1 19591667
    Nomyt
    Poziom 3  
    Czesc, mam z problem z Karta graficzna otóż, moja karta po prawie roku od jej kupienia(nowa) zaczęła sypać artefaktami, i tez gry zaczęły mi wywalać dziwne błędy, no to wysłałem kartę na gwarancje, karta przyszła po miesiącu, artefaktow nie zaświadczyłem, lecz błedy które towarzyszyły mi przy artefaktach zostały. No to pierwsze co zrobiłem to przeinstalowałem sterowniki, nic nie dalo, napisalem do supportu MSI, kazali mi zaktualizowac bios plyty glownej, nic nie dalo, no to sie wkurzylem, zrobilem format komputera, tez nic niestety nie dal, no to mysle ze cos moze z PCI sie stalo albo cos, mam w płycie 2 PCI, na tym tez nie działa, wziąłem kartę graficzna od Brata, dziwo na niej wszystko śmigało, no to przełożyłem znowu na moją i znowu błedy sie pojawily, zrobilem testy w 3DMarku i zaden bład, crash czy cos tego typu mi nie wysokczyl, punkty sie zgadzały co do mojej karty Graficznej, karte wyslalem jeszcze raz na serwis(szczegółowo im wszystko napisałem, dołączyłem screeny) i dostaje wiadomosc "Autoryzowany serwis producenta nie stwierdził występowania zgłaszanej usterki. Urządzenie jest w pełni zgodne ze specyfikacją producenta. Sprzęt zostanie odesłany w stanie niezmienionym" nie mam pojęcia co mam teraz robic, dodam jeszcze ze większość gier wywalalo sie po maxymalnie 40 minutach rozgrywki a potrafily tez sie wywalic po 10min. a ta karta jest tak duza ze do komputerów moich znajomych się nie mieści.

Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach Problemy z karta graficzna RTX 2070 - Błędy w grach
  • REKLAMA
  • #2 19591729
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    1. Zrób testy obciązeniowe i po minimum 30 minutach zrób screeny temperatur.
    2. Napisz jakiego systemu używasz.
    3. Cyberpunk to zła gra pod względem technicznym i do dziś ona się sama z siebie wysypuje. Nie bierz jej błędów poważnie.
    4. Jeśli nie znajdziesz problemów to daj tą kartę do serwisu komputerów i niech oni zrobią porządne testy abyś wiedział czy problem leży w tej karcie czy jakieś inne problemy z oprogramowaniem. Serwisy mają komputery do testowania sprzętu. Nie będzie to kosztować majątku ale będziesz wiedział czy nękać serwis MSI bo teraz to szukanie po omacku. Dałaś sporo pieniędzy za kartę to ma działać i już.
  • REKLAMA
  • #3 19591751
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5498
    Nomyt napisał:
    karte wyslalem jeszcze raz na serwis(szczegółowo im wszystko napisałem, dołączyłem screeny) i dostaje wiadomosc "Autoryzowany serwis producenta nie stwierdził występowania zgłaszanej usterki. Urządzenie jest w pełni zgodne ze specyfikacją producenta. Sprzęt zostanie odesłany w stanie niezmienionym"

Gwarancja jest zupełnie dobrowolna, równie dobrze może w ogóle jej producent/sprzedawca nie dawać, bo nie ma takiego obowiązku.
    Z tego względu również zasady na jakich jest ustalana, są też dowolnie formułowane.
    Dlatego Cię tak serwis producenta potraktował.
    Nomyt napisał:
    moja karta po prawie roku od jej kupienia(nowa)

Z przepisów prawa kupującym przysługuje rękojmia, i to jedynie gwarantują zapisy ustawowe.
    Rękojmi sprzedawca nie może zawiesić, wyłączyć, wykluczyć i ta wynosi 24mc od dnia zakupu nowej rzeczy (wydania kupującemu, jeśli zakup na odległość/przez internet).
    Powyższe dotyczy relacji firma-klient detaliczny.
    Składaj pisemną reklamacje na ręce sprzedawcy.
    Jeśli wada powstała w pierwszym roku od zakupu rzeczy, przyjmuje się, że owa wada istniała już w momencie wydania rzeczy kupującemu.
    W sytuacji wystąpienia wady konsument może złożyć do sprzedawcy reklamację z tytułu rękojmi i zażądać jednego z czterech działań:
    - wymiany towaru na nowy;
    - naprawy towaru;
    - obniżenia ceny;
    - odstąpienia od umowy – o ile wada jest istotna.
    Tu więcej szczegółów:
    http://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/
  • REKLAMA
  • #4 19591886
    Nomyt
    Poziom 3  
    KOCUREK1970 napisał:
    Nomyt napisał:
    karte wyslalem jeszcze raz na serwis(szczegółowo im wszystko napisałem, dołączyłem screeny) i dostaje wiadomosc "Autoryzowany serwis producenta nie stwierdził występowania zgłaszanej usterki. Urządzenie jest w pełni zgodne ze specyfikacją producenta. Sprzęt zostanie odesłany w stanie niezmienionym"

Gwarancja jest zupełnie dobrowolna, równie dobrze może w ogóle jej producent/sprzedawca nie dawać, bo nie ma takiego obowiązku.
    Z tego względu również zasady na jakich jest ustalana, są też dowolnie formułowane.
    Dlatego Cię tak serwis producenta potraktował.
    Nomyt napisał:
    moja karta po prawie roku od jej kupienia(nowa)

Z przepisów prawa kupującym przysługuje rękojmia, i to jedynie gwarantują zapisy ustawowe.
    Rękojmi sprzedawca nie może zawiesić, wyłączyć, wykluczyć i ta wynosi 24mc od dnia zakupu nowej rzeczy (wydania kupującemu, jeśli zakup na odległość/przez internet).
    Powyższe dotyczy relacji firma-klient detaliczny.
    Składaj pisemną reklamacje na ręce sprzedawcy.
    Jeśli wada powstała w pierwszym roku od zakupu rzeczy, przyjmuje się, że owa wada istniała już w momencie wydania rzeczy kupującemu.
    W sytuacji wystąpienia wady konsument może złożyć do sprzedawcy reklamację z tytułu rękojmi i zażądać jednego z czterech działań:
    - wymiany towaru na nowy;
    - naprawy towaru;
    - obniżenia ceny;
    - odstąpienia od umowy – o ile wada jest istotna.
    Tu więcej szczegółów:
    http://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/

Pomógł byś mi to ogarnąć? bo dla mnie takie sprawy są zbyt skomplikowane ze tak powiem. Dzięki bardzo

Dodano po 10 [minuty]:

KOCUREK1970 napisał:

System który używam to Windows 10 home po formacie
    No właśnie pisałem do serwisu który jedyny coś ogarnia w moim mieście. No gość strasznie ogarnia, opisałem mu cala sytuację i napisał mi ze mu to wygląda na pamięci karty graficznej, I żebym reklamował ja do skutku, I że za 5 razem powinni mi zareklamować, screeny doślę jak będę w domu
  • REKLAMA
  • #5 19592168
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5498
    @Nomyt
    Jak wejdziesz w link który zamieściłem w swoim poście wyżej,, masz nawet graficznie pokazane, jak powinno wyglądać pismo z reklamacją.

Nie dawaj tej karty do żadnego serwisu, niech nikt w niej nie grzebie - kontaktujesz się ze sprzedającym, informujesz go, że składasz reklamację na jego ręce i kartę, wraz z tą reklamacją wysyłasz sprzedającemu. Jeśli masz gdzieś pod ręką fakturę/paragon zakupu, zeskanuj to zrób sobie fotografię, i dołącz do pisemnej reklamacji.
  • #6 19592178
    Nomyt
    Poziom 3  
    Dobra, to tak zrobię i jak coś to będę informował
  • #7 19994992
    Nomyt
    Poziom 3  
    Karta po Serwisie Gwarancyjnym byla uszkodzona, po kolejnym wyslaniu na serwis zwrócili kase

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z kartą graficzną RTX 2070, która po roku użytkowania zaczęła generować artefakty i błędy w grach. Po wysłaniu karty na gwarancję, artefakty zniknęły, ale błędy pozostały. Użytkownik przeinstalował sterowniki, zaktualizował BIOS płyty głównej, a także sformatował komputer, jednak problemy nie ustąpiły. Testy w 3DMarku nie wykazały błędów. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące przeprowadzenia testów obciążeniowych oraz skontaktowania się z serwisem w celu złożenia reklamacji. Ostatecznie, po kolejnym wysłaniu karty do serwisu, użytkownik otrzymał zwrot pieniędzy, ponieważ karta była uszkodzona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA