logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP DeskJet 3635 nie reaguje na polecenie skanowania - Windows 10

zenonwujkow 23 Wrz 2021 21:47 2742 6
REKLAMA
  • #1 19623644
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Ocena: 64
    Mam drukarkę HP Desk Jet 3635, skanuję na niej sporadycznie, raz na kilka miesięcy. Dzisiaj nie mogę zeskanować. Laptop (windows10) widzi drukarkę, jednak po kliknięciu ikonki (napis skanuj) nic się nie dzieje, drukarka drukuje. Gdy wchodzę w opcje "właściwości skanera" pojawia się komunikat "urządzenie działa poprawnie". Co to może być?
  • REKLAMA
  • #2 19623656
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10430
    Z poziomu drukarki mozesz skanowac i drukowac skan czy tez nie?
  • REKLAMA
  • #3 19623706
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Co to znaczy z poziomu drukarki?

Dodano po 5 [minuty]:

Moja drukarka nie ma takiej opcji
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19623746
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Potrzebuję zeskanować dokument oraz wysłać go mailem do innego użytkownika. Do tej pory było ok. Teraz nie mogę.
  • #6 19623750
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10430
    Dlatego zacznij od sprawdzenia czy skaner w ogole dziala, w tym celu wykonaj kopie i sprawdz czy bedzie ok.

Jak bedzie dzialac poprawnie to zainstaluj najnowsze sterowniki do urzadzenia ze strony HP.
  • #7 19623759
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Ok. Już teraz rozumiem.
    Wcześniej starałem się pobrać sterowniki ale pojawił się komunikat, że nowszej wersji nie ma.

Dodano po 1 [minuty]:

Jutro tym się zajmę. Dziękuję. Dam znać.

Dodano po 11 [godziny] 27 [minuty]:

Skaner z poziomu drukarki działa. Pobrać sterowników nie mogę. " brak nowszych sterowników". A chyba windows 10 sam wykrywa urządzenia.

Dodano po 11 [minuty]:

Moja drukarka to HP DeskJet 3635 ,a w laptopie wyświetla się HP DeskJet 3630. Może tu jest problem .Choć jak pamiętam zawsze tak było i skaner chodził.

Dodano po 24 [minuty]:

Problem rozwiązałem. Ponownie dodałem urządzenie. Nie wiem jak i dlaczego dodałem urządzenie skanera USB .WIA . WSD. oraz szeregowe. I zaczęło działać.
    Drukarka HP DeskJet 3635 nie reaguje na polecenie skanowania - Windows 10

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką HP DeskJet 3635, która nie reaguje na polecenie skanowania w systemie Windows 10, mimo że drukarka jest widoczna w systemie. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia działania skanera oraz instalacji najnowszych sterowników, użytkownik odkrył, że problem został rozwiązany po ponownym dodaniu urządzenia w systemie. Okazało się, że w systemie wyświetlała się inna wersja modelu (HP DeskJet 3630), co mogło być przyczyną problemu. Po dodaniu odpowiednich urządzeń skanera, funkcja skanowania zaczęła działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA