logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDT619 - Raz pobiera za dużo wody raz dobrze

turo204 05 Paź 2021 10:36 498 9
REKLAMA
  • #1 19640862
    turo204
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam
    Od jakiegoś czasu mam problem z pralką jak w temacie. Jak jest mało pytania czyli powiedzmy spodnie i bluza wszystko ok. Jak trochę więcej czyli powiedzmy 2x więcej pobiera wody aż za dużo i nie przestaje... Wyjąłem hydrostat i jak dmucham to słyszę, że styki działają. Przedmuchałem wężyk. Dodatkowo jak powiedzmy płucze to też czasem dobiera wody za dużo, ale jak wyłączę i włączę to już nie pobiera tylko dalej puszcza cykl.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19640985
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3760
    Na początek wyczyść solidnie ten element do którego jest wpięty wężyk biegnący od hydrostatu: https://north.pl/karta/zbiornik-odpowietrznik...o-pralki-do-polar-pdt619,SM0-BI-CLM8-748.html
    Jeżeli nie będzie efektu to trzeba będzie się przyjrzeć elektrozaworowi czyli sprawdzić go czy zamyka dopływ wody za każdym razem lub podmienić hydrostat: https://north.pl/karta/hydrostat-do-pralki-do-polar-pdt619,T00-B1-CLM8-748.html
  • #3 19641014
    turo204
    Poziom 10  
    Nie wiedziałem że jest specjalny zbiorniczek do wężyka.
    Wyjmę i wyczyszcze.
    No i na to wychodzi że nabroiłem bo trochę kręciłem hydrostatem. Może jakaś instrukcja które pokrętło do czego i jak wyregulować?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19641067
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Jak poregulowałeś hydrostat to możesz już szukać nowego bo ten się nadaje do wyrzucenia. Każdy hydrostat stykowy ma fabryczne nastawy w które nie wolno ingerować. Niestety obecna sytuacja grozi zalaniem pomieszczenia w którym stoi pralka. Śrubki były zalakowane farbą tak? A to oznacza niemożność regulacji nimi. Trzeba było wpierw zapytać tu na forum czy taka regulacja jest dopuszczalna.
    Dodaj zdjęcia hydrostatu spróbujemy poszukać zamiennik. Tutaj dostępny: https://agdzamienniki.pl/hydrostaty/6299-hydrostat-1000-481227128527.html
    Narobiłeś sobie kosztów kolego, pozostaje szukać używanego.
  • Pomocny post
    #5 19641139
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #6 19641145
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Jak kolega znalazł zamiennik w tak dobrej cenie to super, ja nie znalazłem i podałem namiar na taki jaki udało mi się znaleźć. Gratuluję znalezienia części kolego @novile dla autora tematu w przystępnej cenie.👍
  • REKLAMA
  • #7 19641190
    turo204
    Poziom 10  
    Śrubki nie były zalakowane. Wyczyściłem zbiorniczek a było z czego niestety. Załączam zdjęcia. Na szczęście zrobiłem znaczniki i mniej więcej wiem jak powinno być. Puściłem pralkę na pusto i wygląda dobrze. Póki poobserwuje parę pytań czy problem dalej występuje czy nie. W pralce mam taki hydrostat, zrobiłem tylko numery. Dzięki za rady i za jakieś 2 tygodnie dam znać jak to wygląda.
    Polar PDT619 - Raz pobiera za dużo wody raz dobrze Polar PDT619 - Raz pobiera za dużo wody raz dobrze Polar PDT619 - Raz pobiera za dużo wody raz dobrze Polar PDT619 - Raz pobiera za dużo wody raz dobrze
  • REKLAMA
  • #8 19641261
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6957
    Novile napisał:
    Nowy kosztuje 30PLN. To nie są żadne koszta a będzie autor miał nowy i pewny hydrostat.
    Tu jest za grosze
    https://expertagd.pl/pl/p/Hydr...km ui7mx3Tm1OSLSxoCt1wQAvD BwE

Żartujesz sobie ? Ten hydrostat nie jest do tej pralki i ma inne nastawy, będzie zaniżony poziom wody w pralce.

Do autora:
    Trochę problemu sobie narobiłeś grzebiąc regulacjami. Proponuję hydrostat w kieszeń i przejść się do jakiegoś kumatego sklepu z częściami do AGD, nastawy są podane na obudowie, więc kumaty sprzedawca dobierze Ci hydrostat, Tobie zostanie jego właściwe podłączenie. Oryginał jest już do tego modelu nieosiągalny.
  • #9 19641718
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 19641734
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6957
    Ten daje już większą nadzieje, ale na nastawy bym mimo wszystko spojrzał przed zakupem. Nie jestem pewien czy sama zgodność numeru 7670003 da gwarancję poziomów.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką Polar PDT619, która czasami pobiera zbyt dużo wody, a innym razem działa prawidłowo. Po sprawdzeniu hydrostatu i wężyka, użytkownik wyczyścił zbiorniczek, co przyniosło poprawę. W dyskusji poruszono kwestie regulacji hydrostatu, z zaleceniem, aby nie ingerować w fabryczne ustawienia. Użytkownicy podali linki do zamienników hydrostatu oraz porady dotyczące zakupu odpowiednich części. Wskazano na ryzyko zalania pomieszczenia, jeśli problem nie zostanie rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA