logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDP 885 – po wymianie węża pralka pobiera za mało wody, hydrostat wyłącza wcześnie

Sebastian Noworzyn 27 Mar 2007 00:22 7468 11
REKLAMA
  • #1 3722852
    Sebastian Noworzyn
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam problem z pralką Polar PDP 885. Po wymianie węża spustowego z bębna do pompy po podłączeniu hydrostatu pralka pobiera za mało wody. Co może być przyczyną takiego stanu? Wszystko czyste i OK?
    Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

Pralka wcześnie działała OK. Ciekło z węża bo się przetarł a po jego wymianie pralka pobiera za mało wody .Hydrostat za wcześnie wyłącza. Co się dzieję? Proszę o pomoc? Pozdrawim SEba
  • REKLAMA
  • #2 3722903
    rserej
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Hydrostat ma regulację spróbuj go wyregulować (takie śrubki na wkrętak).Przyznam jednak że to dziwny przypadek z reguły to sytuacja jest odwrotna (bierze za dużo wody).Jeśli wszystko masz czyste i szczelne zwłaszcza przewód od hydrostatu to pozostaje regulacja.Pozdrawiam
  • #3 3722914
    Sebastian Noworzyn
    Poziom 11  
    Cześć!
    Mam teraz nowy hydrostat bo ten wcześniejszy właśnie rozregulowałem ale nawet podczas regulacji pralka ciągle brała za mało wody. Naprawdę dziwne , jak sam zauważyłeś zazwyczaj problem jest w drugą stronę czyli przelewanie wody.
  • REKLAMA
  • #4 3722936
    rserej
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Czy z nowym hydrostatem masz ten sam problem i dalej jest tak samo?Jeśli tak to możesz mieć za krótki wężyk i dlatego woda za szybko wypiera powietrze w stronę hydrostatu.
  • REKLAMA
  • #5 3723069
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    rserej napisał:
    Hydrostat ma regulację spróbuj go wyregulować (takie śrubki na wkrętak).Przyznam jednak że to dziwny przypadek z reguły to sytuacja jest odwrotna (bierze za dużo wody).Jeśli wszystko masz czyste i szczelne zwłaszcza przewód od hydrostatu to pozostaje regulacja.Pozdrawiam

Hydrostatu się nie reguluje tylko się go wymienia na nowy, sprawdź wąż odpływowy jeżeli jest szczelnie wciśnięty w ścianę to do próby zawieś go na wannie, następna uwaga przeczyść wąż łączący dozownik ze zbiornikiem (odpowietrzający)często jest zapchany i tworzy sie w zbiorniku nadciśnienie co powoduje wczesniejsze wyłączenie hydrostatu. Powodzenia.
  • #6 3723232
    Sebastian Noworzyn
    Poziom 11  
    Chlopaki tak jak pisałem już wcześniej z pralką było wszystko OK. Po wymianie gumowego przewodu odpływowego łączącego bęben z pompą zaczął się cyrk - poprostu pobiera za mało wody mam parę nowych hudrostatów i dalej to samo . Wszystko OK czyste i nowe i dalej ten sam poziom wody. Naprawde dziwne? Może macie rację żeby ten przewód łączący hydro z pompą był dłuższy ale dlaczego wcześnie było OK?
    Pozdrawiam
  • #7 3723277
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Na przewodzie gumowym który wymieniałeś jest odgałeźienie do hydrostatu powinno znajdować sie pionowodo góry , może jest gdzieś zahaczone od spodu,sprawdź to .Powodzenia.
  • #8 3723561
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 3724132
    Sebastian Noworzyn
    Poziom 11  
    Tak jak pisałeś, tak właśnie mam ale jak dasz około 3 kg prania to ono się nie wypłucze i musze jeszcze raz płukać.
  • #10 3724437
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1407
    Na płukaniu masz wyższy poziom wody.Niestety to jest pralka energooszczędna!
  • #11 3725295
    Sebastian Noworzyn
    Poziom 11  
    Chłopaki może macie rację, że wszystko jest OK. Może od nowości brała za dużo wody a teraz bierze prawidłowo. Jeśli Ktoś z Państwa ma taką pralkę to mam jedną prośbę niech naleję do niej wody ale żeby pralka była pusta, popatrzy na licznik z wodomierza ile naleje wody w litrach bez włączonej funkcji dodatkowej wody i napisze do mnie na maila sebastian.noworzyn(_at_)vp.pl Dzięki bardzo. Pozdrawiam serdecznie.
  • #12 3725319
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Sebastian Noworzyn napisał:
    napisze do mnie na maila sebastian.noworzyn(małpa)vp.pl

No to zamykamy ;)
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pralka Polar PDP 885 po wymianie gumowego węża spustowego łączącego bęben z pompą zaczęła pobierać za mało wody, ponieważ hydrostat wyłącza się zbyt wcześnie. Problem nie ustępuje nawet po wymianie hydrostatu na nowy. Sugerowano regulację hydrostatu, jednak w praktyce hydrostat się wymienia, a nie reguluje. Możliwe przyczyny to zbyt krótki lub nieprawidłowo zamontowany wężyk łączący hydrostat z pompą, który może powodować zbyt szybkie wypieranie powietrza i przedwczesne wyłączanie hydrostatu. Zalecane jest sprawdzenie, czy odgałęzienie węża do hydrostatu jest prawidłowo ustawione pionowo do góry oraz oczyszczenie węża odpowietrzającego łączącego dozownik ze zbiornikiem, aby uniknąć nadciśnienia w zbiorniku. Wskazano również, że pralka jest energooszczędna i może pobierać mniej wody niż starsze modele, co może być przyczyną różnicy w poziomie wody. Użytkownik potwierdził, że obecny poziom wody jest niższy niż wcześniej, co powoduje konieczność dodatkowego płukania przy większym załadunku prania. Ostatecznie zasugerowano, że pralka może teraz pobierać prawidłową ilość wody, a wcześniejsze objawy nadmiernego poboru wody mogły wynikać z uszkodzonego węża.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA