logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przerobienie wideodomofonu ORNO- dodatkowy dzwonek.

Damix16 12 Paź 2021 20:55 1350 2
REKLAMA
  • #1 19652929
    Damix16
    Poziom 11  
    Ocena: 68
    Witam, mam wideodomofon Orno OR-VID-JS-1053 w zestawie z monitorem.
    W posesji nie mam furtki tylko bramę przesuwną. Otwieranie brelokami bramy załatwiłem zwykłym przekaźnikiem samochodowym 12v który mi daje impuls na napęd. Natomiast potrzebuję wykonać jedną dodatkową rzecz. Mianowicie potrzebuję dołożyć zwykły dzwonek w drugim budynku (warsztat). Chciałbym aby było to obsługiwane z tego wideodomofonu. Pomyślałem, żeby się wpiąć w styk dający impuls na dzwonek w ekranie zamontowany w domu, niestety takowego nie znalazłem mierząc miernikiem. Z domofonu do ekranu idą 4 żyły (plus, minus, fonia, wizja. Gdzie próbować się wpiąć? Rozkręcać domofon czy jednak trzymać się ekranu. Może ktoś posiada schemat tego urządzenia?
  • REKLAMA
  • #2 19653013
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1274
    Zazwyczaj zasilanie na kamerę podawane jest po wywołaniu. W takim wypadku wystarczy więc drugi przekaźnik włączony na wyjście monitora pomiędzy masę a +12, który to uruchomi jakieś dowolne "dzwonidło" Skutek uboczny to załączenie przekaźnika również wtedy gdy sami wywołamy podgląd na monitorze.
    Pozdrawiam
  • #3 19654811
    Damix16
    Poziom 11  
    Ocena: 68
    suworow napisał:
    Zazwyczaj zasilanie na kamerę podawane jest po wywołaniu. W takim wypadku wystarczy więc drugi przekaźnik włączony na wyjście monitora pomiędzy masę a +12, który to uruchomi jakieś dowolne "dzwonidło" Skutek uboczny to załączenie przekaźnika również wtedy gdy sami wywołamy podgląd na monitorze.
    Pozdrawiam

Jutro spróbuję namierzyć te dwa styki. Dzięki kolego
REKLAMA