logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uruchamiam nagrzewnicę olejową po 10 latach nieużywania - Remington CEL 12

mm403 23 Paź 2021 18:23 675 1
REKLAMA
  • #1 19670644
    mm403
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Próbuję uruchomić nagrzewnicę olejową Remington 12 CEL. Po włączeniu kilka chwil miga czerwone światło na włączniku, po czym załącza się silnik który chodzi około 5 s następnie się wyłącza. Rozebrałem pokrywę usunąłem z grubsza olbrzymią ilość kurzu z wnętrza ale nie wszystko (pędzelkiem i powietrzem), poruszałem nieco wiatraczkiem od silnika i tak uruchamiałem nagrzewnice i widziałem że wiatraczek chodził z różną siłą ale wyłączał się natomiast... Po kilku próbach samodzielnego poruszania i rozruszania go zaczął chodzić. Natomiast w środku na ile mogłem zobaczyć powstaje płomień i udało się kilka razy po kilku próbach nagrzewnicę odpalić tak jak powinna działać. Czy macie jakieś pomysły co zrobić żeby ona pewnie działa za każdym razem przy włączaniu, co mogę samodzielnie zrobić ?
    I czy paliwo które było w zbiorniku nadaje się do użytku ? Ma rubinowo-czerwony kolor i jest ciekłe bez żadnej sadzy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19671136
    burur
    Poziom 22  
    Ocena: 163
    Na początek sprawdziłbym czystość fotokomórki, filtr paliwa i czy jest prawidłowe ciśnienie powietrza do dyszy oleju.
REKLAMA