logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy program do odtwarzania filmów DVD z dysku na PC?

krawczyk.a 31 Paź 2005 10:33 1941 11
REKLAMA
  • #1 1942844
    krawczyk.a
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Witam.
    Jakim programem najlepiej otwierac czyli odtwarzać filmy DVD na kompie.
    Mam WMP9 ale on odtwarza tylko filmy DVD z płyty DVD a jak mam na twradym dysku film z DVD to już go niechce odtworzyć.
    I tu moje pytanie:
    Jakim programem najlepiej odtwarzać filmy z DVD na kompie???
    Prosze niepodawać samych nazw tych programów tylko linki gdzie moge je sciągnąć. Szukałem już w necie ale nic konkretnego neiznalazłem.
    Ktoś polecił mi program "Inter Video Win DVD 6" ale niemogłem go znaleźć w necie.
    Podkreslam że chodzi mi o program który może odtwarzać filmy z DVD które te o to filmy znajdują się na twradym dysku a nie na płytach.
  • REKLAMA
  • #2 1942955
    Wiesiekc
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    POWER DVD , poszukaj na sieciach P2P
  • #3 1942995
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Zalecam InterVideo WinDVD 7
    (z power dvd ma złe wspomnienia założył mi blokadę regionalną i przełączał DVD z trybu UDMA na PIO)
  • REKLAMA
  • #4 1943043
    krawczyk.a
    Poziom 21  
    arnoldk_20 napisał:
    (z power dvd ma złe wspomnienia założył mi blokadę regionalną i przełączał DVD z trybu UDMA na PIO)

Co to znaczy że zmienił tryb???
  • REKLAMA
  • #5 1943150
    wielkirybak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Program SUBEDIT otwiera filmy DVD z dysku
  • #6 1943246
    krawczyk.a
    Poziom 21  
    wielkirybak napisał:
    Program SUBEDIT otwiera filmy DVD z dysku

Jakos niechce odtworzyć!!!
  • REKLAMA
  • #7 1943871
    wielkirybak
    Poziom 15  
    a w jakim formacie masz ten film??
  • #8 1943895
    krawczyk.a
    Poziom 21  
    Pliki BUP; VOB; IFO
  • #9 1943909
    wielkirybak
    Poziom 15  
    Subedit otwiera pliki VOB napewno poniewarz sam otwierałem nim przed chwila film w tym formacie :).
  • Pomocny post
    #10 1944328
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    krawczyk.a napisał:
    arnoldk_20 napisał:

Co to znaczy że zmienił tryb???

To że napęd dvd zamiast pracować w trybie UDMA (szybkim) przełączał na tryb PIO (powolny) i przegrywanie lub wypalanie na takim napędzie trwało ze dwie godziny niewspominająć że filmów nie dało się oglądać w innych programach
  • #11 1944347
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Video Lan Client. Linka specjalnie nie daje, zeybś ruszyl sie sam, i w googla to wklepał.
  • #12 1944453
    krawczyk.a
    Poziom 21  
    Sciągnołem ten program InterVideo WinDVD 7 I nawet jest dobry.
    Moderowany przez TONI_2003:

Wszystko wyjaśnione temat zamykam !Na życzenie usera.
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu .!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał programu do odtwarzania filmów DVD zapisanych na twardym dysku komputera, gdyż Windows Media Player 9 odtwarza tylko filmy z fizycznej płyty DVD. W dyskusji polecano kilka programów: PowerDVD (dostępny na sieciach P2P), InterVideo WinDVD (wersja 6 i 7), Subedit oraz VideoLAN Client (VLC). InterVideo WinDVD 7 został ostatecznie pozytywnie oceniony przez użytkownika. Poruszono także problem techniczny związany z trybem pracy napędu DVD – przełączanie z szybkiego trybu UDMA na wolniejszy PIO, co powodowało długie czasy nagrywania i problemy z odtwarzaniem. Format plików filmów na dysku to standardowe pliki DVD: BUP, VOB, IFO. Subedit potwierdzono jako program potrafiący otwierać pliki VOB. VideoLAN Client (VLC) został polecony jako alternatywa, jednak bez podania bezpośredniego linku do pobrania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA