logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Suszarka Beko DPS 7405 W3 - raz suszy a raz nie albo bardzo długo i słabo

gawelxx 31 Paź 2021 09:47 2628 4
REKLAMA
  • #1 19683051
    gawelxx
    Poziom 2  
    Zwracam się z prośbą do Szanownego Grona. Mam roczną suszarkę Beko, pomimo że jest regularnie czyszczona, wszelkie filtry i czujniki wilgotności. Raz suszy bardzo mocno i szybko ładnie grzejąc, natomiast raz suszy 6-8 h i nie dosusza.
    Czy możliwym jest że czynnik chłodniczy uciekł? Skoro jednak czasami suszy. Czy po prostu może to czujnik jest uszkodzony i źle steruje sprężarką. Może jakieś inne pomysły, bo nie wiem czy to da się naprawić i za ile?
  • REKLAMA
  • #2 19684677
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19687795
    gawelxx
    Poziom 2  
    Dziękuję za pocieszenie, gwarancja była 12 miesięczna sprzedawcy i nawet rozpocząłem proces zwrotu w ostatni dniu ale suszarka ożyła, wiec ją zostawiłem, gwarancja przepadła i jest jak jest. Jedyne co pocieszające to że kosztowała mnie 1200 zł z dostawą.
  • REKLAMA
  • #4 19688358
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6904
    gawelxx napisał:
    gwarancja była 12 miesięczna sprzedawcy i nawet rozpocząłem proces zwrotu w ostatni dniu ale suszarka ożyła, wiec ją zostawiłem, gwarancja przepadła i jest jak jest.

Jakaś powypadkowa czy jak ?
    Zwyczajowo są 24 miesiące gwarancji i realizowane przez serwis producenta.

gawelxx napisał:
    Może jakieś inne pomysły, bo nie wiem czy to da się naprawić i za ile?

Nikt Ci królika z kapelusza nie wyjmie. Urządzenie trzeba otworzyć i sprawdzać co się dzieje, czy sprężarka działa, czy są temperatury na parowniku i skraplaczu, czy jaki inny czort się dzieje.
  • #5 19694889
    gawelxx
    Poziom 2  
    Raczej powystawowa. Dzięki za odpowiedź. Ostatnie 5 suszeń przebiegło wzorcowo i bardzo szybko. Co 3 wymieniam filtr skraplacza na oczyszczony. Mam takie podejrzenie cze czujniki temp na skraplaczu i parowniku pewno mogą przekłamywać i jak zmniejsza się przepływ powierza wskutek zabrudzenia filtra to po prostu przekroczona jest temperatura i sprężarka zwalnia za bardzo i nie kondensuje.
    Podczas przerw w obrotach bębna słychać jak pracuje sprężarka więc pocieszam się że czynnik raczej nie uciekł.
REKLAMA