Witam! Mam pytanie czy wykonując instalację samemu (posiadam odpowiednie uprawnienia) mogę liczyć na odliczenie roczne od podatku (ulga termomodernizacyjna)? Posiadałam jedynie faktury imienne na panele PV oraz mikrofalowniki (w sumie jakieś 13000 zł)? Nie mam faktury na montaż od firmy instalatorskiej.
Ponieważ na dotację z programu Mój prąd z tego co widzę mogę liczyć według zapisu:
Pytanie:
"Czy instalacja fotowoltaiczna może być wykonana tzw. siłami własnymi..."
Odpowiedź:
"Tak. W takiej sytuacji należy zaznaczyć to we wniosku w pozycji: „Informacja o montażu mikroinstalacji fotowoltaicznej jako „Montaż wykonany samodzielnie” oraz zaznaczyć stosowne oświadczenie o samodzielnym montażu mikroinstalacji w Zakładce Oświadczenia Generatora Wniosków o Dofinansowanie."
Ponieważ na dotację z programu Mój prąd z tego co widzę mogę liczyć według zapisu:
Pytanie:
"Czy instalacja fotowoltaiczna może być wykonana tzw. siłami własnymi..."
Odpowiedź:
"Tak. W takiej sytuacji należy zaznaczyć to we wniosku w pozycji: „Informacja o montażu mikroinstalacji fotowoltaicznej jako „Montaż wykonany samodzielnie” oraz zaznaczyć stosowne oświadczenie o samodzielnym montażu mikroinstalacji w Zakładce Oświadczenia Generatora Wniosków o Dofinansowanie."