Czy ktoś wie dlaczego THOMSON DTH109T nie wyświetla napisów?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamherrman napisał:Witam.
DTH109T będzie odtwarzał napisy, ale w formacie *.srt i jakieś jeszcze. Plik *.txt przerobić można na ten nietypowy w polse format za pomocą programu np. Subtitle Workshop. Dołączam plik, w którym jest zestawienie odtwarzanych formatów w zależności od modelu. Skąd to wszystko wiem? pracuje w serwisie gwarancyjnym tej marki.
Pozdrawiam
axelakis napisał:bgo70 napisał:Można DTH 109E Jest to aktualizacja oprogramowania z 13 czerwca 2006r.To może ktoś wie czy można zmienić oprogramowanie
Nagraj jak najwolniej na CD-R i zamknij płytę przed nagraniem ( tryb DAO ). NIE CD-RW.
bgo70 napisał:Aby czytał polską czcionkę należy na pilocie nacisnąć "Title Menu" i dać Hcracter Set: Polish.No tak menu mam po polsku ale czcionki nie ma jak zmienić
axelakis napisał:bgo70 napisał:Aby czytał polską czcionkę należy na pilocie nacisnąć "Title Menu" i dać Hcracter Set: Polish.No tak menu mam po polsku ale czcionki nie ma jak zmienić
Jest to napisane w instrukcji obsługi.
DTH 109 jest w trzech wersjach E, T i G i tylko wersja G odtwarza napisy z rozszerzeniem.txt
http://www.photo.thomson.com.pl/ftp/pl/POS/THOMSON%20DivX%20subtitles.pdf
axelakis napisał:Niestety ale Thomsom DTH109T nie ma regulowanej wielkości czcionki.
Taką funkcję mają odtwarzacze np. WIWA, KORR, Manta.
Nie słyszałem o żadnym markowym odtwarzaczu z taką funkcją.
Wielkość czcionki jest zapisana w sofcie także zmiana softu może coś w tym przypadku zmienić.
bgo70 napisał:Szukaj, pytajale jak zmienić i skąd wziąć taki soft