logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

THOMPSON DTH109T - Jak włączyć napisy w formacie DivX?

afarafif 07 Lis 2005 22:38 1272 3
REKLAMA
  • #1 1963671
    afarafif
    Poziom 2  
    Mam problem...zakupilem ten odtwarzacz dvd/divx i w formacie divx nie czyta mi napisów moze mi ktos [poradzic co mam zrobic?[/b]
  • REKLAMA
  • #2 1964845
    herrman
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Witam.
    Jest mały proble, bo ten odtwarzacz czyta pliki z napisami, ale tylko w formacie *.srt, *.ssa, *.sub i *.smi. Jeśli chcesz mieć napisy to musisz np. ściągnąć z netu programik Subtitle Workshop i przerobić pliki *.txt na jeden z powyższych formatów i nagrać najlepiej na nową płytę razem z filmem (oczywiście identyczne nazwy filmu i pliku z napisami). A jak zakup jest świeży to może uda się go w sklepie wymienić na DTH109G, on czyta również TXT i nie tylko. Niby jedna literka w modelu, a taka różnica.

Pozdrawiam

PS. THOMPSON nie pisze się THOM"P"SON tylko THOMSON
  • REKLAMA
  • #3 1965216
    afarafif
    Poziom 2  
    no tak niewiem czemu zrobiłem z thomsona-thompsona:)w każdym razie problemu dalej nie rozwiazałem nie przerabiam napisów z txt na srt,ale pobieram je w formacie srt powinien to czytać i nic...probowalem funkcji na pilocie subtitle ale dajej nic....szukam uaktualniej ponoć trzeba je wgrac do divx tylko znalezc je to tez jest duzy problem..chyba jednak bede musial zwrocic ten odtwarzacz do sklepu;-)
  • #4 1974316
    herrman
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    To coś masz nie tak. Pracuję w serwisie gwarancyjnym Thomsona i 2 dni temu taki odtwarzacz testowałem na płytce z napisami srt i działał bez żadnych problemów. Oczywiście na płytce nie może być żadnych katalogów, bezpośrednio na płytce "film.avi" i "film.srt" - oczywiście za "film" wstawiasz dowolną nazwę pliku, ale nazwy plików filmu i napisów nie mogą różnić się ani jednym znakiem, muszą być identyczne. No chyba że odtwarzacz jest uszkodzony, wtedy sklep i wymiana lub serwis i naprawa. Ale powiem tak, jakbym chciał oglądać filmy divx na TV to tylko i wyłącznie komp i kabelek svideo. DVD nigdy nie będzie komputerem i zawsze będzie to działać niedokońca tak jak powinno. Np przy długich kwestiach model ten obcina części napisów zamiast przenosić do następnej linijki, brak możliwości ustawiania wielkości czcionki i po prostu zero jakichkolwiek ustawień.
    Pozdrawiam
REKLAMA