logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 307 SW HDI 16V 2006 rok - nie można wyłączyć przeciwmgłowych

Macinek123 23 Lis 2021 21:46 1005 3
REKLAMA
  • #1 19726187
    Macinek123
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam. Nie można wyłączyć świateł przeciw mgłowych z przodu jak i z tyłu. Czy to wina manetki lub przekaźnika czy jeszcze coś może być? Po wyłączeniu świateł mijania gasną przeciw mgłowe i zapalam światła z powrotem już bez przeciw mgłowych. Proszę o podpowiedzi. Dziwne rzeczy się tu dzieją, jestem nowym właścicielem Peugeota. Dodam, że jeśli nie świeci się żarówka w popielniczce bo była spalona to nie działało mi podnoszenie i opuszczanie świateł... po wymianie żaróweczki już działają. Więc ciekawe co może mieć wpływ na wyłączanie przeciw mgłowych.
  • REKLAMA
  • #2 19726406
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1159
    Przełącznik zespolony może być winny. Trzeba sprawdzić.
    Nie pamiętam który moduł (chyba BSM) też sprawiał takie problemy.
    Udaj się do elektromechanika samochodowego - elektronika w tym samochodzie może być silniejsza niż Ty.
  • REKLAMA
  • #3 19726577
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 538
    Witam, kol piachu dobrze sugeruje z tym że narazie nic nie rozbieraj a w żadnym wypadku nic nie wymieniaj na pałę to bez sensu przykład sam podałeś żarówka popielniczki i problem regulacji świateł, moja sugestia podjedz do kogoś kto ma diagnoskop do peugeota odczyta ci błędy zrobi wysterowania poszczególnych podzespołów i temat się wyjaśni w przeciwnym razie wymienisz wiele elementów bez potrzeby a w końcu wyjdzie że i tak konieczna będzie adaptacja com2000
    tzn manetki, bsm-a nie trzeba kodować , masz gdzieś jakiś błąd i stąd BSI żle to interpretuje .

Ps nasunęła mi się myśl że problem może być w czujniku deszczu jeżeli on tam jest po włączeniu świateł BSI odzytuje to jako złą pogode z tąd ten problem bo jak piszesz po wyłączeniu świateł wszystko wraca do normy z poziomu kompa można to sprawdzić i ewentualnie go dezaktywować.
  • #4 19726670
    Macinek123
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Dzięki za pierwsze sugestie...podpowiedzi....z elektryką umnie cienko ....więc.skorzystam napewno z pomocy elektryka ...ale na początek ostrożnie podchodze do sprawy żeby za dużo nie wymnieniać w Ciemno....
REKLAMA