logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Opłacalność zakupu poekspozycyjnego TV LG OLED 65 CX z RTV Euro AGD - 4 tys. h pracy, cena 4400

gmiko 24 Lis 2021 19:41 2493 13
REKLAMA
  • #1 19727738
    gmiko
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    Witam,

czy warto rozważyć poekspozycyjny TV z RTV Euro AGD. Przepracowane ma ok 4tys h wyświetlana zmienna grafika prezentacyjna. Wyłączane podobno z uwagą na kompensację (nie hurtowo bezpiecznikiem). Oczywiście standardowa gwarancja cena 4400
  • REKLAMA
  • #3 19727809
    gmiko
    Poziom 9  
    dzięki za odp. a wiesz może jak sprawdzić w tym modelu ile ma przepracowanych godzin ?
  • REKLAMA
  • #5 19727839
    gmiko
    Poziom 9  
    Ludwik XVI napisał:
    Ja jestem na nie. Zbyt duże ryzyko w przypadku technologii OLED.

ale w razie pojawienia się wypaleń TV jest na gwarancji i gwarancja tego nie obejmie ?
  • REKLAMA
  • #7 19727899
    gmiko
    Poziom 9  
    a taki LG 65NANO993NA też po ekspozycji myślisz że mniej byś się bał jeśli chodzi o trwałość ?
  • #9 19728262
    gmiko
    Poziom 9  
    Ludwik XVI napisał:
    https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DfsPBhTAdmKY&ved=2ahUKEwidk-ey27H0AhXOmIsKHSo-DGIQFnoECA8QBQ&usg=AOvVaw01VaiNx2x_fifNj7t2Qy5x

dzięki za link ale dziwne rzeczy na dwóch różnych sieciach pokazuje mi Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Spróbuj ponowić swoje żądanie nieco później.
  • REKLAMA
  • #11 19728456
    gmiko
    Poziom 9  
    Dzięki ale w tym CX nie ma w menu takiej informacji. Wyczytałem że jest jakaś opcja pendrive + 7 razy niebieski przycisk
  • #13 19729560
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 398
    Jeżeli chodzi o sprzęt elektroniczny z ekspozycji, to żadnego nie polecam, nie tylko oledów, ale ledy i inne urządzenia też. Ja kupiłem LG oleda ekspozycyjnego i na szczęście zepsuł się po tygodniu.
    Telewizor był długo przechodzony, nie sprawdzałem godzin, ale obraz był bardzo ładny, doszukałem się na teście chyba 6 czy 8 badpikseli, gwarancja producenta, matryca wymieniona na nową i dalej mam dwa lata gwarancji.
    Serwisant mi powiedział, że nie zepsuł się od godzin pracy tylko od sposobu użytkowania telewizora w sklepie i tego każdy telewizor może nie wytrzymać.
    W momencie kiedy sklep jest zamykany wszystkie urządzenia w sklepie są wyłączane głównym wyłącznikiem zasilania w sklepie a nie pilotem i to je wykańcza.
  • #14 19857381
    gmiko
    Poziom 9  
    Kupiłem z ekspozycji mial 2,5tys h zobaczymy co będzie dalej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat opłacalności zakupu poekspozycyjnego telewizora LG OLED 65 CX z RTV Euro AGD, który ma przepracowane około 4000 godzin. Wiele osób wyraża obawy dotyczące ryzyka związanego z technologią OLED, zwłaszcza w kontekście wypaleń ekranu. Pojawiają się pytania o gwarancję na telewizory ekspozycyjne oraz o możliwość sprawdzenia liczby przepracowanych godzin. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując, że telewizory z ekspozycji mogą mieć problemy z trwałością, a niektóre z nich doświadczyły awarii po krótkim czasie użytkowania. Wskazówki dotyczące sprawdzania godzin pracy telewizora obejmują użycie pendrive'a oraz kombinacji przycisków.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA