logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Trzaski w kolumnie Electro Voice ZLX-15P po sparowaniu telefonu z telewizorem Samsung

fiat_galardo 25 Lis 2021 22:54 489 3
REKLAMA
  • #1 19729818
    fiat_galardo
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam. Podłączyłem kolumnę aktywną electro Voice ZLX-15P do telewizora firmy samsung. Od telewizora kabelek optyczny do rozdzielacza optycznego, a następnie z rozdzielacza następny kabelek optyczny do konwertera sygnału optycznego na dwa wyjścia RCA i dalej kabelkami RCA z przejściem na jack 3.5. Jack wprowadzony w ww. kolumnę. Wszystko gra spoko puki nie sparuje telefonu z telewizorem. Po sparowaniu kolumna zaczyna trzeszczeć. Drugi przewód optyczny z rozdzielacza jest podłączony do amplitunera i tam wszystko jest poprawnie pomimo sparowania telefonu z Telewizorem. Mój konwerter sygnału optycznego nie jest wysokich lotów bo jego koszt na alledrogo to 30zł.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19729866
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1459
    Jeżeli konwerter obsługuje tylko 16bit/44kHz, a po podłączeniu telefonu z telewizora wypływa szerszy strumień, o wyższej prędkości lub wielokanałowy, to zachowanie konwertera jest prawidłowe. Jeśli masz możliwość, to ustaw w telewizorze na sztywno w/w parametry dźwięku cyfrowego, albo kup droższy konwerter, który odtworzy strumień o wyższych parametrach.
  • REKLAMA
  • #3 19742373
    fiat_galardo
    Poziom 9  
    Dziękuję za pomoc. W telewizorze ustawiłem na sztywno bitstream /PCM i jest ok. Jak podłączałem telefon to ustawienia zmieniały się automatycznie na bitstream/ Dolby digital. Jeszcze raz dziękuję. Problem rozwiązany
  • #4 19742377
    fiat_galardo
    Poziom 9  
    Dziękuję za pomoc. W telewizorze ustawiłem na sztywno bitstream /PCM i jest ok. Jak podłączałem telefon to ustawienia zmieniały się automatycznie na bitstream/ Dolby digital. Jeszcze raz dziękuję. Problem rozwiązany

Dodano po 2 [minuty]:

Rozwiązanie tak jak wcześniej napisałem w komentarzu.
REKLAMA