logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Saeco Xelsis SUP038 problem z odblokowaniem sterowania z wyświetlacza

Sylwek6112 26 Lis 2021 12:10 567 1
REKLAMA
  • #1 19730306
    Sylwek6112
    Poziom 2  
    Witam kolegów. Posiadam ekspres jak w temacie , ale bez pojemnika na mleko. Nieświadomy rozpocząłem proces odwapniania i w momencie kiedy poprosił o podpięcie zbiornika, żadnej innej czynności nie mogę zrobić. Próbowałem oszukać pojemnik , przyciskając mikrowyłączniki, ale ekspres nie widzi zbiornika. Mam Pytanie: czy istnieje możliwość odblokowania menu pomijając czynność odwapniania ? Albo, czy macie sposób na oszukanie zbiornika, tak żeby ekspres go widział.
  • REKLAMA
  • #2 19732524
    Sylwek6112
    Poziom 2  
    Widząc , że w tym temacie brak jest podpowiedzi postanowiłem zaczerpnąć wiedzy od profesjonalistów / z poza forum/ . Pomocnym okazał się "doktorcafe.pl " , który podpowiedział mi , że aby ekspres wykrył pojemnik na mleko trzeba włączyć trzy mikrowłączniki /od pojemnika na mleko/ . Tak też zrobiłem . Ekspres wykrył pojemnik i mogłem dokończyć odwapnianie . Ekspres reaguje na przyciski i jest odblokowany .
REKLAMA