logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Celma młotowiertarka PRWG26GEO - Problem ze złożeniem głowicy.

neous 27 Lis 2021 22:29 1164 5
REKLAMA
  • #1 19732892
    neous
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Dzień dobry szanownych kolegów profesjonalistów. Po wymianie gumowego siedziska i naprawy el. elektrycznych napotkałem się z trudnościami w złożeniu głowicy. Przełącznik wiercenie/udar/młot nie działał płynnie. Raz nie wchodził na wszystkie pozycje z kolei z dużą siła dał się przełączać do końca. Już zleciłem złożenie i po zapłacie podziałała krótko. Nadmienię że przełącznik również ciężko przechodził między pozycjami. Teraz próbuje jeszcze raz z waszą pomocą. Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19862411
    neous
    Poziom 8  
    Dzień dobry
    Skręcam, skręcam i skręcić nie umiem. Dwie próby dziennie i koniec bo mnie już bierze.
    Próbuje obracać mimośrodem 54 a on się blokuje, jest tam jeszcze przesuwka i kołek 53. Nie wiem dlaczego ten mechanizm się zacina a po złożeniu nie działa?
    Gdy skręcę nie idzie obracać mimośrodem ustawiającym funkcje urządzenia. Skręcę w ustawieniu wiertarki, idzie tylko wiertarka. Skręcę w ustawieniu wiertarka a udarem - tuleja obrotowa 26 się kręci ale bez udaru, który słychać.

Skręcam w ten sposób: Element 26 z całą resztą wkładam do korpusu tak by osiadł za blaszkę 7. Następnie 57 z resztą tak by 46 wszedł na 26 i 37 w łożysko 36 w korpusie.
    ???
  • REKLAMA
  • #4 19862538
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1350
    Może dobrze wszystko skręcasz? Może kolejność innych operacji odgrywa rolę. Na przykład może do osadzenia złożonych przez Ciebie części, trzeba wymontować najpierw części 9-14 aby nie przeszkadzały w czasie osadzania tego co skręciłeś? Nie wiem - wymyśl coś dedukując...
  • REKLAMA
  • #5 19874898
    neous
    Poziom 8  
    Schemat się przydał. Dziękuję walczę dalej.
    Złożyłem i teraz przełącznik wiercenie/wiercenie z udarem/młot działa gładko ale działa wszystko ok tylko na wierceniu. Przełączam na udar i wirnik Stop. Rozkręciłem i ... trochę sił cierpliwości muszę nabrać. Elementy 9-14 leża obok więc nie przeszkadzają.
  • #6 20105937
    neous
    Poziom 8  
    Metodą prób i błędów do sukcesu.
REKLAMA