logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować telewizor Thomson 21MH15CL po zablokowaniu pilotem?

GAPCIU 01 Lis 2005 21:48 2854 6
REKLAMA
  • #1 1947526
    GAPCIU
    Poziom 11  
    Witam. Mam taką sprawę. Nie wiem dokładnie jak to się stało(ponieważ nie jest to mój telewizor-Thomson 21MH15CL), ale został zablokowany-podobno został dłużej przytrzymany klawisz wyłaczania z pilota. Teraz nie mozna go właczyć(ani włacznikiem, ani pilotem). W instrukcji podobno jest napisane że nalezy go odblowkac jakimiś "klawiszami cyfrowymi"- tak podała mi osoba, która próbowała to zrobić ale nie powiodło się jej. Zatem czy ktos może mi powiedzieć co mogło sie stać i ewentualnie jak to naprawić(telewizora nie mam u siebie i bede musial poinstruować osobę przez telefon.)
    Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1947622
    LEŚNY
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Poprzez przytrzymanie klawisza wyłacz w pilocie nie idzie go zablokowac byc moze nie działa pilot albo uszkodził sie tv.
  • REKLAMA
  • #3 1947702
    tom32
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Można,tak się właśnie uaktywnia blokadę przed dziećmi,teraz powinna migać dioda i brak możliwości uruchomienia z klawiatury lokalnej.Pilotem powinno się dać go uruchomić,chyba , że jakiś zbieg okoliczności spowodował ,że pilot się uszkodził lub baterie w nim są zużyte
  • REKLAMA
  • #4 1950096
    GAPCIU
    Poziom 11  
    No własnie niby miga tam jakaś dioda na pomaranczowo (tak zostałem poinformowany). A jak mozna wyłaczyc ta blokade rodzicielska??Czy jak jest blokada to TV nie mozna wlaczyc nawet przyciskime od TV??Czy macie moze jakas instrukcje obslugi od tego TV??Gdzie moglbym ja znalezc??Z gory dzieki.Pozdrawiam.
  • #5 1950507
    tom32
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Jeśli pilot jest sprawny to dłuższe ok. 1-2 sek. przytrzymanie jakiegoś klawisza numerycznego powinno uruchomić telewizor i po problemie
  • #6 1951306
    DAREK C
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Ostatnio usuwałem blokadę trzymając przycisk wył. dłużej ok. 10s. i włączyć przyciskiem numerycznym.
  • REKLAMA
  • #7 1953368
    GAPCIU
    Poziom 11  
    Dzieki wszystkim za pomoc- problem juz rozwiazany.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Thomson 21MH15CL został zablokowany prawdopodobnie przez dłuższe przytrzymanie przycisku wyłączania na pilocie, co aktywowało blokadę rodzicielską uniemożliwiającą włączenie urządzenia zarówno pilotem, jak i przyciskami lokalnymi. Na panelu miga pomarańczowa dioda sygnalizująca aktywną blokadę. Aby odblokować telewizor, należy przytrzymać przez około 1-2 sekundy dowolny klawisz numeryczny na pilocie, co powinno dezaktywować blokadę i umożliwić włączenie urządzenia. W niektórych przypadkach konieczne jest przytrzymanie przycisku wyłączania przez około 10 sekund, a następnie użycie klawisza numerycznego. Problem został rozwiązany po zastosowaniu tej metody.
REKLAMA