logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] dodatkowy ekran ~10 cali do podglądu na libve streamach win10

AdiBielo 07 Gru 2021 11:48 972 6
  • #1 19749495
    AdiBielo
    Poziom 11  
    Ocena: 29
    Witam,
    zagadnienie jest tego typu, że potrzebował bym porady w kwestii technologii, że tak powiem. Interesował by mnie jakikolwiek sprzęt, który pozwalałby na podgląd pewnych danych. I tu jedna z dwóch opcji - albo bezpośrednio podłączony do komputera przez jakieś HDMI, czy bezprzewodowo WiFi/BT lub dotęp do Internetu i powielenie sobie wyświetlanej strony, choć opcja przerzucenia po prostu okna z komputera przez Windowsowy standard kilku ekranów będzie wygodniejszy. Potrzebuję czegoś takiego do podglądu czatu na żuwo podczas lice streamów głównie, więc i jakoś wybitna być nie musi, a raczej cena niska. I będzie to sobie leżeć swobodnie na biurku, więc nie powinna to być rzecz typu po prostu mały monitorek z jakimś stojakiem, a coś w stylu tabletu (czy właśnie tani tablet, ale podejrzewam, że się da, aby to jednak tablet nie był i to będzie tańsza opcja). Nawet nie wiem, jakie wpisać zapytanie w wyszukiwarkę.

Karta graficzna w kompie to GeForce 1050TRi, posiada wolne wyjścia HDMI d-sub I Display Port. Karta sieciowa z modułem BR obsługuje zarówno 2,4 jak i 5 GHz i standard BT 5.0+EDR (choć istnieje jakieś 5% szans, że tylko 4.2+EDR, musiałbym się upwnić o ile to istotne)

Podpowiecie?
  • #3 19750728
    AdiBielo
    Poziom 11  
    Nie bardzo. To dałoby mi najwyżej podgląd streama na innym urządzeniu, a po pierwsze to ja chcę takie inne urządzenie zakupić dopiero, a po drugie, to co potrzebuję na tym urządzeniu mieć na podglądzie jest niewidoczne na streamie. To takie wewnętrzne instrukcje reżysera powiedzmy - ja nie mam czasu na moderację czatu, ale mam kogo kto podrzuca mi z niego wybrane treści między innymi. Wygodniej byłoby mi mieć to okno na innym wyświetlaczu, który jednocześnie ma być niewidoczny w kamerze, leżąc jakby pod kadrem. Standardowy monitor będzie za duży i nieporęczny i wymagający za dużo okablowania, w tym zasilania, a wolałbym coś bezprzewodowego z własną baterią. Ewentualnie zasilane z jednego kabla, którym się łączy z komputerem - jakieś HDMI albo USB-C dla przykładu.
  • #4 19750744
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2105
    TO może coś takiego lub takiego Ustawiając pionowo można ustawić tam tylko czat...
    Bardziej profesjonalne to YoloBox ale to już swoje kosztuje.
  • #5 19754218
    AdiBielo
    Poziom 11  
    To w zasadzie niewiele większe od mojego telefonu, a znalazłem taki artykuł: https://www.mediaexpert.pl/poradniki/komputer...-jako-monitor-jak-podlaczyc-i-skonfigurowacsm
    czyli użycie telefonu byłoby możliwe, niemniej 10 cali, a nie 6,3 to już jest różnica, bo 7,9 to niewiele jednak.
    tylko rodzi się problem takiej natury, ze to jest jednak połączenie "obliczane" rzez tablet, więc kupno najtańszego, byle coś wyświetlał w znośnej jakości może nie być dobrym rozwiązaniem, a kupować droższy, żeby miał najnowszego androida niby ma sens, ale dla tylko tak podstawowej funkcji szkoda kasy. Za to ekran wyłącznie wyświetlający obraz z komputera jest super, niemniej nijak nie umiem znaleźć takiej oferty. Jest na morele.net jeden za absutdalne 1400 zł, a poza tym to tylko po 4 lub 7 cali albo z kolei od razu 15.
    Jest jeszcze w całkiem niegłupich pieniądzach cała masa laptopowych matryc w dobrym rozmiarze, ale pytanie, czy da się je jakoś podłączyć do PC, bo oczywiście kompatybilnych wejść to nie ma, a z reguły 32żyłową tasiemkę,, czy coś tego typu, jak wynika z opisu oferty. Coś takiego kosztuje 80-150 zł za samą matrycę i jakieś 170-200 z obudową, a to już dla mnie idealny koszt. W zasadzie chciałbym się zmieścić w kwocie 300-400 zł, więc nawet sporo poniżej budżetu, tylko jak tego nie podłączę to kasa w błoto pójdzie.

Dodano po 9 [minuty]:

Znalazłwem też coś takiego: https://allegro.pl/oferta/10-1-cala-monitorow...P8tALEc5bGlznoLlUiB06B3lORnWtdoxoC0UMQAvD_BwE
    i patrząc na złącza jest spoko, przerobienie zasilania z zapalniczki samochodowej na wyprowadzenie 12V z molexa też nie będzie stanowić problemu raczej. Pytanie, czy to będzi kompatybilne z win10. Rozdzieczość może mała, ale mi nie przeszkadza. W końcu ma to wyświetlacz tekst...
  • Pomocny post
    #6 19754244
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2105
    Tak do 10cali to pewnie tylko takie coś.
    https://elty.pl/pl/p/Wyswietlacz-LCD-10.1-102...panelem-dotyk.-obudowa/1938[quote:3691608f3e="AdiBielo"> target="_blank" rel="nofollow noopener ugc" class="postlink inline" title="" >https://elty.pl/pl/p/Wyswietlacz-LCD-10.1-102...panelem-dotyk.-obudowa/1938[quote:3691608f3e="AdiBielo napisał:
    Jest jeszcze w całkiem niegłupich pieniądzach cała masa laptopowych matryc w dobrym rozmiarze, ale pytanie, czy da się je jakoś podłączyć do PC, bo oczywiście kompatybilnych wejść to nie ma

Jest obszerny temat na ten temat.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje dodatkowego ekranu o przekątnej około 10 cali do podglądu czatu podczas transmisji na żywo, preferując rozwiązanie bezprzewodowe lub z minimalną ilością kabli. Wskazano, że standardowy monitor jest zbyt duży i nieporęczny. Propozycje obejmują użycie tabletów, jednak użytkownik obawia się o jakość wyświetlanego obrazu. Zasugerowano kilka modeli wyświetlaczy LCD oraz możliwość zakupu monitora samochodowego, który spełniałby wymagania. Użytkownik znalazł interesującą ofertę na 10,1-calowy wyświetlacz HD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA