logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Miracast - Po zmianie rozdzielczości nie moge połączyć się z miracast

Norbert88 07 Gru 2021 18:20 576 2
REKLAMA
  • #1 19750153
    Norbert88
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Cześć,

Jak zawsze połączyłem się z TV przez Miracast jako "rozszerzony ekran" i odpaliłem film. Stwierdziłem, że zwiększę rozdzielczość do 1920px
    i w tym momencie TV się zawiesił (trzeba było wyłączyć z prądu i ponownie odpalić). Od tego restartu nie mogę połączyć mojego lapka (Win11) z TV. Laptop widzi TV rozpoczynam parowanie, robi się animacja na laptopie jakby "ekran był wypychany na drugi monitor" i nic się więcej nie dzieje.

Próbowałem:
    - reset ustawień TV do fabrycznych
    - usunąłem TV z zapamiętanych urządzeń na laptopie
    - wszystkich dziwnych porad z Youtube'a

Laptop to Asus Zenbook na i7 ze zintegrowaną kartą intel iRIS na Windowsie 11
    TV Sharpmodel A60UI9362EB430 wersja oprogramowania V1.0.45 20210205_193602

Co mogę zrobić więcej? Od razu zaznaczam swoją laickość w konfiguracji czegokolwiek.
    *Spróbowałem jeszcze połączyć mój stary laptop z TV i działa bez problemu.
  • REKLAMA
  • #2 19753936
    Norbert88
    Poziom 9  
    Problem rozwiązany.
    Po jednej z porad od znajomego - zmianie nazwy komputera i ponownej próbie połączenia z TV wyskoczył bluescreen z błędem.
    Przeinstalowanie sterowników Intela pod: WiFi, Bluetooth'a i grafiki iRISxe rozwiązało problem.
  • #3 19753938
    Norbert88
    Poziom 9  
    Problem rozwiązany.
    Po jednej z porad od znajomego - zmianie nazwy komputera i ponownej próbie połączenia z TV wyskoczył bluescreen z błędem.
    Przeinstalowanie sterowników Intela pod: WiFi, Bluetooth'a i grafiki iRISxe rozwiązało problem.

Dodano po 47 [sekundy]:

REKLAMA