logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ledy ARGB z wentylatora MSI po zasileniu świecą na niebiesko.

rafi13rs 28 Gru 2021 15:06 1239 3
REKLAMA
  • #1 19786447
    rafi13rs
    Poziom 2  
    Witam, rozebrałem wentylator dołączany do obudowy msi mag vampiric. Jest on podłączany do płytki sterującej w obudowie zasilanej ze złącza SATA. Nie interesuje mnie ani trochę sam w sobie wentylator tylko diody ARGB. Po podłączeniu ich (losowych kabelków, gdyż nigdzie nie byłem w stanie ustalić który jest który) do źródła zasilania 12v, ledy zapaliły się na kolor niebieski. Dlaczego akurat taki kolor się pojawił skoro są to ledy programowalne? Planuję je podłączyć na stałe do źródła zasilania 12v, akurat potrzebowałem koloru niebieskiego, ale zastanawia mnie skąd on się bierze i czy jest opcja zmiany na inny kolor? Kable na płytce z diodami oznaczone są literami B R G V i to właśnie B i V po podłączeniu świecą. Ledy ARGB z wentylatora MSI po zasileniu świecą na niebiesko. Ledy ARGB z wentylatora MSI po zasileniu świecą na niebiesko.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19786456
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1884
    Wyglądają a zwykłe LED RGB
  • REKLAMA
  • #3 19786514
    rafi13rs
    Poziom 2  
    Rzeczywiście, cały czas patrzyłem na to jak na ARGB a to są zwykłe RGB, najwyraźniej ta płytka odpowiada za ARGB bo tak jest podane przez producenta. Teraz już wszystko jest jasne. Dziękuję za pomoc.
  • #4 19786517
    rafi13rs
    Poziom 2  
    Rzeczywiście, cały czas patrzyłem na to jak na ARGB a to są zwykłe RGB, najwyraźniej ta płytka odpowiada za ARGB bo tak jest podane przez producenta. Teraz już wszystko jest jasne. Dziękuję za pomoc.

Dodano po 43 [sekundy]:

Okazało się, że rzeczywiście to zwykłe ledy RGB.
REKLAMA