logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak wyświetlania i zapisu z kamery IP Dahua IPC-HFW1431S-0360B-S4 na rejestratorze DHI-XVR7104C

koalabis 04 Sty 2022 12:53 1419 2
  • #1 19799332
    koalabis
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Witam
    Posiadam czterokanałowy rejestrator Dahua DHI-XVR7104C
    W systemie pracują cztery kamery podpięte do złącz BNC.
    Aby poprawić jakość obrazu w jednym z miejsc zastąpiłem kamerę podpiętą przez BNC kamerą IP IPC-HFW1431S-0360B-S4 firmy Dahua. Kamera jest podpięta przez switch do rejestratora.
    Rejestrator posiada ostatni firmware, został też przywrócony do ustawień fabrycznych, kamera również ma najnowsze oprogramowanie.
    Na podglądzie na smartfonie przez dedykowany program DMSS wszystko wygląda prawidłowo, można oglądać archiwalne zapisy ze wszystkich kamer.
    Podgląd na rejestratorze z kamery IP jest tylko w małym oknie, próba wyświetlenia na całym ekranie powoduje wyświetlenie czarnego ekranu. Nie można również przeglądać zapisów archiwalnych z kamery IP (te ze złącza BNC są dostępne).
    Rejestrator spełnia kryteria poprawnej współpracy z kamerą (obsługuje do 5M, a zakupiona kamera ma 4MP). Proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów.
  • #2 19799841
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 640
    Wygląda to tak, jakby rejestrator nie wyrabiał wydajnościowo i ma problem z prawidłowym wyświetleniem obrazu i zapisu z tej kamery IP.
    Spróbuj zalogować się do kamery przez np Internet Explorer, i zmień jej rozdzielczość na 1920x1080(ewentualnie dodaj po tym zabiegu ją na nowo), po czym sprawdź czy obraz będzie prawidłowo wyświetlany i odtwarzany.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19843422
    koalabis
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Rzeczywiście jest tak jak kolega napisał. Pomimo spełnienia wymogów dotyczących parametrów kamer- rejestrator nie radzi sobie z ich obsługą.
    Nie można wyświetlić obrazu w czasie rzeczywistym jak i przeglądać archiwum w rejestratorze przy ustawieniach kamery na 4Mpx. Pomaga zmniejszenie rozdzielczości kamery do FHD- ale nie o to chodzi.
    Podgląd za pomocą aplikacji na smartfonie oraz za pomocą laptopa logując się do rejestratora bez problemu.
REKLAMA