logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Google Chrome - po zamknięciu czysty pasek historii stron

dorotata 04 Sty 2022 18:00 1155 10
REKLAMA
  • #1 19799969
    dorotata
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Witam.
    W Win 10 , zamknąłem Google Chrome "iksem" w prawym górnym rogu. Po ponownym otwarciu przeglądarki zgłosiła mi się, ale bez bogatej listy otwartych stron(na samej górze). Jak to przywrócić?
    doro
  • REKLAMA
  • #3 19800030
    dorotata
    Poziom 16  
    Może nieprecyzyjnie opisałem problem, ale chodziło mi o pasek otwartych stron, ten na samej górze przeglądarki, w linii gdzie są między innymi przyciski; nowa karta, minimalizuj, przywróć w dół i zamknij.
  • REKLAMA
  • #4 19800038
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 891
    F11
    Musisz wpisać większą treść wiadomości przed wysłaniem. W przypadku wysyłania plików opisz szczegółowo plik w treści wiadomości.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19800150
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    A czy w ustawieniach przeglądarki masz wybraną opcję "Kontynuuj od tego samego miejsca" (Ustawienia->Po uruchomieniu->) ?
  • #6 19800164
    dorotata
    Poziom 16  
    Koledzy, blisko, ale problem jest w tym pasku u samej góry, gdzie widoczne są między innymi przyciski; nowa karta, minimalizuj, przywróć w dół, zamknij i z lewej strony otwarte karty. Problem pojawił się gdy zamknąłem przeglądarkę "iksem" w prawym górnym. Gdy po czasie próbowałem ją otworzyć, otworzyła się już pusta strona przeglądarki. Na dołączonym foto jest juz nowo sporządzona lista otwartych stron.
    Załączniki:
    • Google Chrome - po zamknięciu czysty pasek historii stron 20220104_191814.jpg (5.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 19800181
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Dziwne, ja zawsze zamykam tym "iksem" i po ponownym uruchomieniu przeglądarka wraca do wcześniej otwartych okien ...
  • Pomocny post
    #8 19800623
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10434
    Ale czasem cos sie psuje podczas wylaczania i nie przywraca, dlatego warto miec osobnego menedzera kart, ktory automatycznie zapisuje otwarte i pozniej przywraca.

Mozna sprawdzic czy karty nie sa widoczne w historii.
  • #9 19804872
    dorotata
    Poziom 16  
    Tak też zrobiłem i ręcznie je "przywlokłem", ale to kupa straconego czasu.
    pozdrawiam...
  • #10 19804912
    Jacdiag
    Poziom 30  
    Ocena: 377
    dorotata napisał:
    Na dołączonym foto
    Zamiast robić "rozmyte" zdjęcie ekranu, naciśnij klawisz "PrtSc", a potem Ctrl + v w np. Paint-cie .
    I masz piksel w piksel kopię ekranu. Gdy zapiszesz z rozszerzeniem jpg to obraz będzie miał wielkość poniżej 500 kB, a Twój ma 11 razy więcej :D
  • REKLAMA
  • #11 20202233
    dorotata
    Poziom 16  
    Pogrzebałem w paskach narzędzi i znalazłem rozwiązanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z Google Chrome na systemie Windows 10, polegający na braku widocznych otwartych kart po ponownym uruchomieniu przeglądarki. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym sprawdzenie ustawienia "Kontynuuj od tego samego miejsca" w opcjach przeglądarki oraz użycie menedżera kart do automatycznego zapisywania otwartych stron. Użytkownik zauważył, że zamknięcie przeglądarki przyciskiem "iksem" może czasami prowadzić do problemów z przywracaniem otwartych kart. Ostatecznie, po przeszukaniu pasków narzędzi, znalazł rozwiązanie swojego problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA