logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja radia z Androidem po resetowaniu ustawień fabrycznych - VW Polo, kamera cofania

stewes9378 04 Sty 2022 20:15 933 2
REKLAMA
  • #1 19800265
    stewes9378
    Poziom 2  
    Dobry wieczór.
    Posiadam zamontowane w VW Polo takie jak zdjęciach.
    Przestała mi działać kamera cofania (były linie pomocnicze ale bez obrazu). Myślałem, że to przez zepsuty czujnik biegu wstecznego. Po wymianie czujnika obrazu z kamery dalej nie ma. Sprzedawca doradził mi wrócić do ustawień fabrycznych i tak zrobiłem.
    Na fabrycznych ustawieniach nie ma nawet linii pomocniczych, dotyk jest przestawiony stronami prawa/lewa (widać to na filmie), nie włącza się informacja o otwartych drzwiach,itp.
    Czy ktoś ma poradnik jak skonfigurować radio, które posiadam? Konfiguracja radia z Androidem po resetowaniu ustawień fabrycznych - VW Polo, kamera cofania Konfiguracja radia z Androidem po resetowaniu ustawień fabrycznych - VW Polo, kamera cofania
    Załączniki:
    • VID_20220104_164955_2.mp4 (17.72 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19801504
    wiewsoneq
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Nie ma takiego czegoś jak kalibracja ekranu albo dotyku?
  • #3 19802431
    stewes9378
    Poziom 2  
    Od sprzedawcy dostałem taką odp.
    "Dzień dobry,

proszę podłączyć teraz myszkę po port USB i będzie można obsługiwać panel.

1. Ustawienie ekranu:

Ustawienia fabryczne --> 8888 --> Touch settings --> Key position --> wybrać left key ---> Sprawdzić czy zacznie poprawnie działać, jeżeli nie to zmieniamy jeszcze:
    The X axis Y axis swap i wybieramy no swap

2. Ustawienie canbusa: (po ustawieniu włączy się tryb kamery w aucie.)

https://www.youtube.com/watch?v=xKnDLa8-Z44

3. Przypisanie dolnych guzików

Ustawienia fabryczne --> 8888 --> Touch settings --> klikamy start wybieramy guzik z listy powyżej np power (podświetli się na żółty) i klikamy odpowiednik na panelu dolnym. Czynność powtarzamy dla każdego guzika, kończymy wybierając END (wcześniej był start)"

Punkt 1 został rozwiązany.

Został pkt. 2 i 3:

Po wejściu do ustawień przycisków nic się nie dzieje po próbie przypisania. Druga rzecz - jak chce wejść do opcji CANbusa to wywala mnie z powrotem do wpisania hasła. Całość na filmiku w załączniku.
    Załączniki:
    • VID_20220105_163345_3_4.mp4 (22.75 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA