logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd instalacji TVheadend na Raspberry Pi Zero 2 W z Raspbianem z Pi 3: problem z zależnościami

el_beton 05 Sty 2022 21:58 687 2
REKLAMA
  • #1 19802736
    el_beton
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Witam
    Miałem zainstalowany THheadend server na Raspberry Pi Zero z podpiętym DVB TV uHat i jakoś to do tej pory dzialało ale pojawiło się ostatnio czterordzeniowe Raspberry Pi Zero 2 W więc zakupiłem. Jako że ma większą moc obliczeniową to ten server będzie działać troszkę szybciej i bardziej responsywnie ale już z samym Raspberry Pi Zero 2 W był problem z systemem. Żeby zainstalować jakikolwiek działający system trzeba troszkę pokombinować w końcu udało się z Raspbianem z Pi 3 zgodnie tą instrukcją https://qengineering.eu/install-64-os-on-raspberry-pi-zero-2.html i w końcu Pi Zero 2 zabootował. Ale teraz mam problem z instalacją TVheadend, który pokazuje taki błąd i nie mogę sobie z tym sam poradzić:

Błąd instalacji TVheadend na Raspberry Pi Zero 2 W z Raspbianem z Pi 3: problem z zależnościami

Próbowałem już ręcznie usuwać i przeinstalowywać pakiety dvb-apps oraz dtv-scan-tables i ciągle mam problem z zależnościami.
    Czy ktoś wie jak rozwiązać taki problem i zainstalować na Raspberry Pi Zero 2 W TVheadend server?

Na poprzedniej malince korzystałem z Kodi ale na Pi Zero 2 W niestety w ogóle system Kodi nie chce ruszyć :/
  • REKLAMA
REKLAMA