logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy awaria szlifierki Dedra DED7764 to wina przerwanego uzwojenia w stojanie?

krzychokedzier 20 Sty 2022 18:10 1146 4
REKLAMA
  • #1 19832252
    krzychokedzier
    Poziom 2  
    Dzień dobry.
    Mam problem z szlifierką do gipsu Dedra DED7764. Narzędzie pracowało może ze 2 tygodnie. Niestety paragon gdzieś się zapodział, więc gwarancja nie wchodzi w grę. Szlifierka przeleżała rok w warsztacie, aż w końcu postanowiłem ją rozkręcić i sprawdzić co jest nie tak. Nie czuć spalenizny, nic nie jest okopcone. Dopatrzyłem się jednak przerwanego uzwojenia w stojanie. Wymieniałem już spalony wirnik i stojan jednak tego typu uszkodzenie nie jest mi znane. Czy to może być przyczyną awarii? A jeżeli tak to czy można to naprawić?

Czy awaria szlifierki Dedra DED7764 to wina przerwanego uzwojenia w stojanie?
  • REKLAMA
  • #2 19832262
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1603
    Polutować i zaizolować.
  • REKLAMA
  • #3 19832272
    krzychokedzier
    Poziom 2  
    kindlar napisał:
    Polutować i zaizolować.

Nie będzie problemu jak dosztukuję kawałek takiego samego drucika? Jest mały brak.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19832283
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2771
    krzychokedzier napisał:
    Nie będzie problemu jak dosztukuję kawałek takiego samego drucika?

Nie będzie, tylko trzeba zaizolować miejsce lutowania i zabezpieczyć tak aby wirnik nie wciągnął tego drutu.
  • #5 19832297
    krzychokedzier
    Poziom 2  
    miecho18 napisał:
    krzychokedzier napisał:
    Nie będzie problemu jak dosztukuję kawałek takiego samego drucika?

Nie będzie, tylko trzeba zaizolować miejsce lutowania i zabezpieczyć tak aby wirnik nie wciągnął tego drutu.

Ok. Dzięki. Jak nie to będę szukał dalej przyczyny.
REKLAMA